好耐無食放題啦,前排有同事介紹咗一間日式加泰式嘅放題比我,今日閨蜜生日就去呢間慶祝下啦! 🎉🎊我哋加咗$118可以任食海膽帶子、生蠔🦪🦪,生蠔雖然唔算好肥美,但勝在夠晒鮮甜。帶子海膽非常新鮮,超甜帶子夾住海膽食,真係無得頂! 之後我哋開始點刺身,有珍寶赤蝦🦐、三文魚🍣、甜蝦、油甘魚、希靈魚、北寄貝、八爪魚、鮑片、馬刀貝、北海道角螺、赤貝等等,如果嫌麻煩可以叫刺身拼盤,咁就方便好多啦。除咗刺身,亦都有手握壽司、火炙壽司、卷物、手卷,呢度有我至愛嘅軟殼蟹手卷同埋火炙三文魚壽司,呢個仲加埋海膽醬,超美味! 有啲沙律小食都好啱口味,真係樣樣都想叫,例如有尖椒皮蛋、溏心蛋、口水雞🐔... 炸物方面有各式天婦羅、芝麻雞翼、八味黃金豆腐、雞軟骨、脆皮炸香蕉🍌。 呢度除咗日式,亦都主打泰式料理,有泰式燒元貝、炭燒豬頸肉、泰式魚露燒蝦、串燒牛柳、串燒雞肉、燒菠蘿、泰式蝦餅、泰式魚餅、甘葉香蒜炒墨魚鬚、飛天炒通菜、泰式炒雜菜、辣椒膏炒蜆、鹹魚炒芥蘭、泰式滷水豬手、乾炒泰式金邊粉、冬陰公蝦湯。 甜品有芒果布甸、慕絲,雪糕🍨有兩隻味,海鹽同埋港式奶茶,個奶茶味都好香濃,真係好似飲緊絲襪奶茶咁。 當然唔少得飲品

當然唔少得飲品任飲啦。 🥛🍵🍶

今餐實在太豐富啦~
2021-06-23
Type of Meal