2019-03-09
天氣無啦啦又落雨又轉凍,不過都無損我去探朋友同佢bb既心情,不過同bb玩之前都係食飽先。朋友就介紹我黎食呢間新野,佢話次次黎都好多人,要食要早d。鋪頭主用木式系,我覺得好有日式風格,黎到時係岩岩好有位咋,但其實時間先12點鬆d。午餐黎講選擇都好多,我地就叫左海鮮喇沙摻摻同香煎豬頸肉摻摻。野飲方面就叫左柚子茶同檸檬薏米水,由於天氣係咁落雨,真係好寒下,所以我地都係叫熱飲既柚子茶同檸檬薏米水都係真材實料,我最怕係連薏米都冇粒既薏米水,但呢度唔係讚之後就黎兩個摻摻上場喇!椰香味超級香!我同朋友都係食喇沙既粉絲!都讚佢好香濃,微辣,唔會愈食愈辣到食唔到,但有小辣調一調味。而且豬頸肉好好食 有煎香過先入湯,海鮮係新鮮既,不論蝦蜆都係新鮮貨,兩碗都配有魚片同豆卜,豆卜吸哂湯既味道,魚片又爽!真係好食摻摻其實係油麵同米粉既混合,加強左個咬口之餘又唔會剩係食一種麵咁單調。除左兩碗喇沙,我地總加配左兩種小食,一個係春卷,一個沙嗲串燒。春卷好食,入面係蔬菜類。而呢個係雞肉串燒,唔算辣,甜甜的香濃沙嗲味,好食 總言,下次黎探bb,我會再黎試下佢個印尼炒飯,因為我又見到好多人叫,而且格離飯香?真係好香
而呢個係雞肉串燒,唔算辣,甜甜的香濃沙嗲味,好食