身邊嗰位介紹話有間隱世居酒屋,即管上嚟試下😌即日下午打去book夜晚,好彩有位(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)裝修真係好和式🇯🇵,仲有塌塌米坐。望一望個menu原來係日本沖繩料理,即刻好掛住疫情前去沖繩嘅trip✈️沖繩好出名海葡萄,不過我哋冇叫到,因為我自己唔係好食😅但我見附近好多枱客人都有嗌,上網都有好多人介紹,應該唔差。坐低無耐每人有一碗仔枝豆送,好好食😋我本來仲想叫一份,而家唔洗嚕~前菜叫咗個軟殼蟹蟹子沙律🥗本身一早上咗菜但因為上錯隔離枱,而隔離枱客人冇戴罩情況向住碟菜討論咗好耐係咩嚟同邊個叫,所以無辦法啦,同餐廳要求換過碟,真係好唔好意思,但自己真係接受唔到🙏🏻整體碟沙律係好好食同埋大碟,落足料,軟殼蟹好多好大舊🦀下次嚟一定會再嗌👍🏻沖繩琉香豚西京燒$168開初以為係燒得好香口嗰種,原來唔係,不過都唔差🐽螢光魷魚🦑$78我哋每次去食日本料理都必叫螢光魷魚🦑呢碟味道比較重,餸酒一流🍺明太子雞翼 $68🐔正常水準,唔差亦都唔係好突出。仲叫咗燒茄子🍆$58同埋苦瓜炒豬肉 $98,不過無影相😂苦瓜炒豬肉好食,個sauce調得好好,豬肉好入味又夠淋🙂臨尾唔夠飽叫多個飯糰🍙有可爾必思飲🥤整體係好好👍🏻值得再

前菜叫咗個軟殼蟹蟹子沙律🥗
軟殼蟹蟹子沙律

沖繩琉香豚西京燒$168
開初以為係燒得好香口嗰種,原來唔係,不過都唔差🐽
沖繩琉香豚西京燒

螢光魷魚🦑$78
螢光魷魚

明太子雞翼 $68🐔
正常水準,唔差亦都唔係好突出。
明太子雞翼

臨尾唔夠飽叫多個飯糰🍙
飯糰

有可爾必思飲🥤
可爾必思

整體係好好👍🏻值得再嚟,下次應該會叫多啲朋友嚟坐下傾下計,環境好舒服😌

2021-07-22
軟殼蟹蟹子沙律