2013-01-24 1496 views
话要同整班好姐妹一起planning去香港旅游经已讲o左整整2年。。。但系次次都遇唔到时间大家可以一起出游!2011年11月尾,老公仔话要慰劳下班得力伙计喔,o甘我就安排o左一团港澳4D3N游咯。。。 点知一返到马来西亚就中嗮子弹,滴姐妹咋晒型 。。。 o甘唯有再安排去多次啦!要安排6人旅游,由办理预订机票;住宿同埋细碎事物一手包办o即真系一滴难道都无!事关依5年来,我同老公仔差不多每一年就会前往香港和澳门1-2次游。。。亲朋好友仲话,港澳已经系我外家喔! 哈哈哈。。。好啦,讲开 金山海鮮酒家 。。。自从我认识OpenRice,每次前往香港前2个星期一定晚晚都褒住睇下有么好耶食. 尤其系要带埋依班好友姐妹,个个都嘴刁得很! 睇见金山都有整90几个笑面o甘得(旧年3月份咯),就安排它在第一晚o既晚餐先啦!前往交通方面非常易,地铁一出行过两个街口就到。哈哈,真好彩。。仲未见条人龙喔,事关当日天气真的好冷。但系问道带位伯伯话都要等下先,因为要拾好位先得喔~ 等待时就见同样有家人一起等位,当中仲有老公公婆婆。。。 我哋整班都后生遥遥,o甘就先让位卑o左他哋咯。带位伯伯仲赞我哋家教好噢 o甘

。。。 o甘唯有再安排去多次啦!

哈哈哈。。。

o甘又等多o左整15分钟,到我哋啦!
带位伯伯带o左我哋上2楼阁位,一坐落就点o左OpenRice食友提点菜,
雲英雞,
窩貼鮮蝦小棠菜,
砵酒焗蠔,
豉椒炒聖子王,
椒鹽瀨尿蝦,
陈皮蒸鲍鱼,
蒜蓉粉絲蒸元貝
。。。都只系等o左未够10分钟就连续上台开餐咯!

相当满足的第一站,连嘴刁o既姐妹团都连声话下次来香港一定要带埋啊边個边個来喔~

Other Info. : 带位伯伯仲记得我哋先头嚷位事件,他话私人再送多几碗绿豆沙过我哋o甘话喔。。。哈哈哈,撑到肚皮都爆咯!
2012-03-07
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
  • 雲英雞,砵酒焗蠔,椒鹽瀨尿蝦,陈皮蒸鲍鱼