2019-08-20 177 views
唐記包點越開越多,總有一間在附近。自從我屋企樓下呢間開左之後,我就多一個食宵夜既地方。唐記既面包款式好多,除左傳統果D叉燒包,菜肉包,饅頭外,仲有款港式茶記味道既沙嗲牛肉包。今次我都係食返一D傳統嘅菜肉包同黑麻蓉包。菜肉包既肉餡好juicy,菜同肉既比例啱啱好,唔會搶左對方既味道。黑麻蓉包既包皮都加入了黑芝麻,所以面包都有黑芝麻既香味,黑麻蓉唔算好甜但香,好重黑芝麻味。糯米雞在我心目中係唐記既鎮店之寶。首先糯米雞好大隻,廿幾蚊一定可以食得好飽。打開糯米雞,一大股荷香就會四溢。糯米雞非常非常足料,有雞翼,叉繞,咸蛋黃,juicy既肉碎,配埋糯米食,非常好味,又飽肚。