2020-11-03 478 views
當有一間餐廳,佢可以好自豪咁話俾你知佢哋係專門做丼飯🍚嘅時候,我就旨意對佢哋有好大期望。餐廳其實都好近尖東站,尖東站P出口過一條馬路,再行多少少就到,一啲都唔遠。餐廳門面唔算好大,但店員服務就非常用心。餐廳係丼飯專門店,有非常多款可以揀。我叫左個海之幸丼,$258,裏面有中拖羅、赤身、深海池魚、三文魚子、蟹肉、赤蝦,加埋落咗秘製醬汁嘅飯,微酸。😉結果就係....好食😋:三文魚籽唔會有腥味,而且脆卜卜,圓錄錄,晶瑩剔透。拖羅無渣,入口雖然唔係即溶,但係啲魚油已經非常香,加埋一個酸酸地嘅丼飯,完全中和油膩感之餘亦提升左刺身嘅鮮味。👍麵豉湯亦都好好飲,佢呢度仲可以加$28 ,升級做一個𩶘魚湯👍最後梗係唔少得叫多幾件壽司食啦。特別鍾意佢個蟹肉蟹膏豆腐壽司,蟹肉係非常清新,加埋蟹膏,配埋粒粒彈牙嘅飯,一齊放入口,係好好食。小肌魚壽司,聽個名以為有好多肌肉,實質係一塊軟身而且非常鮮嘅魚生,有清清的肉香,非常好。

餐廳門面唔算好大,但店員服務就非常用心。

餐廳係丼飯專門店,有非常多款可以揀。

2020-11-03
$400 (Dinner)