2021-11-25 21 views
平時都唔多去新蒲崗,終於感覺唔方便,但今次過去探朋友原來比以前交通發達好多!食肆既種類亦開到五花百門,同我記憶中既差好遠!——————🐽 日本生蠔(仙鳳趾,赤崎)、活赤貝一入門口已經見到大大個雪櫃放滿新鮮海產,今次揀左生蠔同活赤貝,北海道產既仙鳳趾食落好creamy!而赤崎就好清新富海水味,活赤貝亦好鮮甜,一d腥味都無🙊🐽 刺身定食好抵食既刺身飯定食!刺身切到好厚身,隨餐付送沙律同麵豉湯,性價比一流🐽 牛油果軟殼蟹卷軟殼蟹炸到好脆,唔似其他鋪拎上台已經林晒,牛油果好creamy啱啱好熟,好夾🐽 芝士蟹籽軍艦、明太子花之戀、三文魚籽花之戀芝士蟹籽好多醬,而明太子花之戀同三文魚花之戀好有份量,價錢唔貴值得試吓🥸

——————

🐽 日本生蠔(仙鳳趾,赤崎)、活赤貝

🐽 刺身定食

🐽 牛油果軟殼蟹卷

🐽 芝士蟹籽軍艦、明太子花之戀、三文魚籽花之戀