📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕❝新開高級fine dine德國菜餐廳🍴💕👨🏻‍🍳主廚由文華Amber & SOMM過黎!!❞同朋友黎慶祝生日🎉環境幾靚✨主打Modern European德國菜🍴👨🏻‍🍳主廚係之前文華SOMM同Amber做過🤩兩間之前都有食過 的確係搵到佢地既影子😬不過可能新開張未run smooth🤔打食評先發現最後好似冇比到petit four同coffee/tea我地….🤥☹️(有dm佢地反映 佢地最後都有follow up compensation👍🏻)贈送嘅生日蛋糕都略失色🥺個人認為定價比同類型餐廳稍高🙊🍴𝐄𝐱𝐩𝐨𝐬𝐮𝐫𝐞 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 𝐌𝐞𝐧𝐮 <𝟖-𝐜𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞> $1380 pp.先上sourdough同garlic butter🍞好好食! 牛油好香 sourdough仲係暖暖的 中間濕潤軟綿☺️開左個靚頭🤣— 𝗢𝗻𝗲-𝗯𝗶𝘁𝗲 𝗔𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘀𝗲𝗿𝘀 —▪️𝘙𝘢𝘪𝘯𝘣𝘰𝘸 𝘛𝘳𝘰𝘶𝘵 <𝘊𝘶𝘳𝘦𝘥, 𝘍𝘦𝘯𝘯𝘦𝘭 & 𝘋𝘪𝘭𝘭> 薄脆餅上面係煙三文魚同三文魚子!🐟▪️𝘍𝘰𝘪𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘴 <𝘚𝘮𝘰𝘬𝘦𝘥 𝘌𝘦𝘭 & 𝘗𝘳𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦
📍中環 𝙲𝚎𝚗𝚝𝚛𝚊𝚕
❝新開高級fine dine德國菜餐廳🍴💕
👨🏻‍🍳主廚由文華Amber & SOMM過黎!!❞

— 𝗢𝗻𝗲-𝗯𝗶𝘁𝗲 𝗔𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘀𝗲𝗿𝘀 —

▪️𝘙𝘢𝘪𝘯𝘣𝘰𝘸 𝘛𝘳𝘰𝘶𝘵
<𝘊𝘶𝘳𝘦𝘥, 𝘍𝘦𝘯𝘯𝘦𝘭 & 𝘋𝘪𝘭𝘭>
薄脆餅上面係煙三文魚同三文魚子!🐟

▪️𝘍𝘰𝘪𝘦 𝘎𝘳𝘢𝘴
<𝘚𝘮𝘰𝘬𝘦𝘥 𝘌𝘦𝘭 & 𝘗𝘳𝘦𝘴𝘦𝘳𝘷𝘦𝘥 𝘘𝘶𝘪𝘯𝘤𝘦>
鵝肝醬波波配酸甜香梨醬薄脆撻!🍐滿口鵝肝鹹香又唔漏🥰

▪️𝘍𝘳𝘦𝘯𝘤𝘩 𝘛𝘰𝘢𝘴𝘵
<𝘍𝘦𝘳𝘮𝘦𝘯𝘵𝘦𝘥 𝘊𝘢𝘣𝘣𝘢𝘨𝘦 & 𝘓𝘦 𝘋𝘦𝘭𝘢𝘴 𝘏𝘢𝘮>
酸椰菜絲配上鹹香火腿🥓個french toast dice香脆🍞高質!💖

— 𝗙𝗶𝗿𝘀𝘁 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲 —

▪️𝘏𝘰𝘬𝘬𝘢𝘪𝘥𝘰 𝘚𝘤𝘢𝘭𝘭𝘰𝘱𝘴
<𝘊𝘦𝘭𝘦𝘳𝘺, 𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘈𝘱𝘱𝘭𝘦, 𝘏𝘢𝘻𝘦𝘭𝘯𝘶𝘵 & 𝘒𝘳𝘪𝘴𝘵𝘢𝘭 𝘊𝘢𝘷𝘪𝘢𝘳>
新鮮帶子刺身配魚子醬同西芹片🌱底下有爽脆青蘋果絲🍏

▪️𝘓𝘰𝘣𝘴𝘵𝘦𝘳 “𝘓𝘦𝘪𝘱𝘻𝘪𝘨𝘦𝘳 𝘈𝘭𝘭𝘦𝘳𝘭𝘦𝘪”
<𝘗𝘪𝘬𝘦 𝘘𝘶𝘦𝘯𝘦𝘭𝘭𝘦𝘴, 𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘈𝘴𝘱𝘢𝘳𝘢𝘨𝘶𝘴 & 𝘗𝘦𝘢𝘴>
龍蝦肉配龍蝦湯汁🤤超濃郁 可惜龍蝦唔夠爽口🦞

▪️𝘛𝘩𝘳𝘦𝘦 𝘠𝘦𝘭𝘭𝘰𝘸 𝘊𝘩𝘪𝘤𝘬𝘦𝘯 𝘙𝘢𝘨𝘰𝘶𝘵 𝘍𝘪𝘯
<𝘒𝘰𝘩𝘭𝘳𝘢𝘣𝘪, 𝘔𝘰𝘳𝘦𝘭𝘴 & 𝘊𝘢𝘱𝘦𝘳 𝘓𝘦𝘢𝘷𝘦𝘴>
羊肚菌雞肉酥皮批🥧菇汁好香濃🍄唔錯!

— 𝗠𝗮𝗶𝗻 𝗖𝗼𝘂𝗿𝘀𝗲 —

▪️𝘖𝘬𝘪𝘯𝘢𝘸𝘢𝘯 𝘗𝘰𝘳𝘬 𝘉𝘦𝘭𝘭𝘺
<𝘗𝘢𝘳𝘴𝘯𝘪𝘱, 𝘗𝘦𝘢𝘳 & 𝘗𝘪𝘤𝘬𝘭𝘦𝘥 𝘔𝘶𝘴𝘵𝘢𝘳𝘥 𝘚𝘦𝘦𝘥>
3小塊豬腩肉 肥瘦相間 好軟腍入口即化🤤以酸芥末醬煮 份量剛好唔會太濟☺️(令我諗起SOMM既pork belly!)仲有一小舊焗薯蓉片 好好食! (同LPM個世一焗薯薯片有得比🥔)

▪️𝘎𝘢𝘭𝘪𝘤𝘪𝘢𝘯 𝘉𝘦𝘦𝘧 𝘛𝘦𝘯𝘥𝘦𝘳𝘭𝘰𝘪𝘯 +$280
<𝘡𝘶𝘤𝘤𝘩𝘪𝘯𝘪, 𝘗𝘰𝘳𝘵 𝘞𝘪𝘯𝘦 𝘚𝘩𝘢𝘭𝘭𝘰𝘵𝘴 & 𝘚𝘢𝘶𝘤𝘦 𝘉𝘦𝘢𝘳𝘯𝘢𝘪𝘴𝘦>
Medium rare係chef推介既熟度 好嫩滑 醬汁惹味🥩翠肉瓜片帶點青味…要配果醬食✌🏻

— 𝗗𝗲𝘀𝘀𝗲𝗿𝘁 —

甜品之前會有個rice pudding過渡一下 氣泡感重🫧中間係米味雪糕同raspberry醬🍒

▪️"𝘋𝘳𝘦𝘴𝘥𝘯𝘦𝘳 𝘌𝘪𝘦𝘳𝘴𝘤𝘩𝘦𝘤𝘬𝘦"
<𝘚𝘵𝘳𝘢𝘸𝘣𝘦𝘳𝘳𝘺 𝘗𝘢𝘳𝘧𝘢𝘪𝘵>
打橫3層分別係焦糖布甸, 蛋糕, 草莓雪糕🍓香甜!

同朋友慶祝生日 所以餐廳送左件cake比我地 但唔太好食…蛋糕好乾又冇味…cream係我唔中意既冇味butter cream🫠🥲係面頭既焦糖果仁片唔錯~

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Margo
中環皇后大道中9號地下6號舖
Ig: @margo.hkg

🗺𝘐𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘢𝘮𝘦 𝘭𝘰𝘤𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯…
#joys_中環

🔖𝘔𝘰𝘳𝘦 𝘴𝘪𝘮𝘪𝘭𝘢𝘳 𝘤𝘶𝘪𝘴𝘪𝘯𝘦 /𝘧𝘰𝘰𝘥…
#joys_西式