2022-08-21
🔅潮州人🔅太子🔅粉麵🔅想係旺角食碗高級粉麵湯飯?我哋會推介潮州人!佢個湯底真係好好入口,無味道靚湯!佢本身鋪位係界限街,依家搬左去近始創對面嘅金輪大廈地鋪,唔好去錯呀!(ig 地址錯架~)我地本身超愛食佢個醉雞湯麵,食左咁多次之後決定試下佢個手切肥牛湯米粉同埋廣島蠔湯飯~手切肥牛係精心挑選,鮮味十足!牛味好濃。食得出唔係一般嘅凍肉~湯頭濃,配上幼細米粉,好味道!講多號份量多,新鮮,而且湯飯個湯亦有蠔味,我地清晒個飯!另外加三隻醉雞翼(阿姐送多左隻俾我地💕)!依舊入味~酒香極濃,正!嚟緊呢間舖頭會喺灣仔開分店,正打算要去捧場!好期待!喺太子呢一間分店,比起原先舖位細咗,經常註場嘅老細都唔喺度,食物質素都叫做保持水準,個湯少左輕輕少少鮮味,比較可惜~潮州人 網址: https://s.openrice.com/QrbS0ldSB00~uZ5MGAA地址: 太子彌敦道737-741號金輪大廈地舖電話: 65366626=====================
嚟緊呢間舖頭會喺灣仔開分店,正打算要去捧場!好期待!
潮州人
地址: 太子彌敦道737-741號金輪大廈地舖