2022-07-25
♨️餸記潮食大坑華倫街3號地舖@songmark_hk 💜今次嚟到大坑試一間新潮精緻自家製滷水潮州菜,主菜、前菜及湯也用托盤盛載份外精緻,而且座位寬敞舒適有別於一般潮州菜館格局,好欣賞個滷水汁食完一啲都唔口渴👍🏻🔷招牌鵝油拌麵去骨鵝肉啖啖肉夠香嫩,全個麵有油香味但又唔油膩,麵質爽口彈牙👍🏻🔷招牌滷水鵝飯鵝片薄薄地濃郁香嫩,連個皮都香過人,依家試業期間午市套餐八八折仲送埋飲品真係好抵食🔷鵝翼鵝掌拼盤橫掂都係叫多個拼盤試吓,最鍾意「損骨」既我啱晒我杯茶,最抵死真係一啲都唔過鹹,慢慢食吓傾吓成碟比我「損哂」🤣食物:8/10抵食:8.5/10環境:8/10。。。#大坑美食 #食在大坑 #香港美食 #香港美食日記 #香港美食指南 #美食日記 #美食推薦 #鵝片 #鵝油拌麵 #鵝翼鵝掌 #潮州菜 #滷水鵝 #滷水 #自家製滷水 #newrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodstagram #hkfoodblogger #hkfo
大坑華倫街3號地舖
食物:8/10
抵食:8.5/10
環境:8/10
。
#大坑美食 #食在大坑 #香港美食 #香港美食日記 #香港美食指南 #美食日記 #美食推薦 #鵝片 #鵝油拌麵 #鵝翼鵝掌 #潮州菜 #滷水鵝 #滷水 #自家製滷水 #newrestaurant #hkig #hkfoodie #foodie #foodiehk #hkfood #foodhk #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodstagram #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodstagram