2019-06-28 65 views
通常去將軍澳最鍾意就係Popcorn搵嘢食,貪佢環境好又夠方便地鐵站一出就係啦,今日嚟到呢間泰國菜試吓。 入到去黑黑地咁樣都幾有情調,錢財方面我哋叫咗個冬陰公意大利雲吞,冬陰公味道都幾足,佩文意大利雲吞估唔到係一個幾好嘅配搭。值得一讚嘅係冬陰公入邊嘅蝦非常之新鮮仲好大隻主菜方面我哋就叫咗一個淡淡蟹肉咖喱飯,咖喱係黃咖喱嚟嘅甜甜地又唔辣,另外最驚喜嘅係佢哋嘅蟹肉真係好多, 果然係一啖一啖嘅蟹肉咖喱飯。我哋都叫咗個帶子鮮蝦墨魚汁麵,墨魚汁麵嘅口感幾特別下又彈彈下,又硬硬地,帶子都幾新鮮甜品方面好想食芒果糯米飯不過琴日賣晒嬲豬,叫咗個朱古力香蕉千層蛋糕,估唔到呢個朱古力香蕉千層蛋糕都幾高質不過略嫌佢哋嘅奶油多左少少。嘢飲方面我就叫咗一杯話梅溝蘋果,不過呢個唔係個個人都接受嘅口味哈哈。