2021-04-13 36 views
大家有無發現宜家周圍都係冰室,即管睇吓佢口味係咪真係咁講究🤪叉燒煎蛋飯🍳 $60兩隻燶邊太陽蛋,蛋黃加埋豉油撈飯,唔會唔好食😋配埋主角自家製既蜜汁叉燒🍯🍖夠晒惹味,肥瘦適中,蜜糖味香濃。整體好黯然好銷魂💃芥末脆皮牛腩🥩 $78驚喜之選,脆皮牛腩好少見到🤓賣相好似無咩特別,但食落外皮酥脆,牛腩口感鬆化,肥瘦適中有牛油香,點埋wasabi沙律醬味道好夾🍽金磚豆腐拼炸蝦球🍤 $78炸漿外皮薄,豆腐嫩滑,蝦亦彈牙大隻,配埋避風塘配料,雖然辣粉略嫌多咗dd,但整體都唔錯既👌忌廉薄荷朱古力/茶走紅豆冰 加配$9茶走紅豆冰🥤較出色,飲落有茶香同紅豆天然甜味,薄荷朱古力就稍甜左d🍬Overall喱間冰室除左一般小炒小菜,仲有一啲平時茶餐廳比較小見既菜式,好似 Wasabi脆皮牛腩就令我地相當驚喜,絕對係新派既港式味道

叉燒煎蛋飯🍳 $60

芥末脆皮牛腩🥩 $78