平時最鍾意食馬拉菜既我又發現到間餐廳🌙位於海港城嘅地下裝潢好有設計感🌊帶點馬來傳統嘅圖案🎀同時望到海景氣氛好好🌠今日試咗佢嘅套餐份量豐富好抵食🩷味道都好有傳統風味🇲🇾⭐️ 瑪萊沙爹 🍢雞肉沙嗲充滿炭香味而且口感嫩滑🔥 配上辣醬增加惹味感🌶️⭐️ 香茅椰糖烤雞全翼 🍗即叫即燒果然好有水準🥹 烤到脆卜卜嘅外皮帶上焦糖香但係唔會乾🍬充滿南洋風味🏝️⭐️ 瑪萊肉骨茶 🍖肉骨茶濃郁而且充滿藥材香🌾 排骨唔會太肥配上醬油同辣椒🤩係好經典嘅風味⭐️ 招牌火山排骨 🌋火山骨嘅造型好豐富好震撼🌎 肉質保持了嫩滑度🤪最特別係酸中帶辣嘅湯底🌿 絲絲嘅香料香氣好開胃🤫⭐️ 少爺海南雞 🐔必食就係佢嘅招牌海南雞💛用上50日嫩滑白皮雞製作🤍 皮薄而且肉質好Juicy脂肪含量低☺️ 整體雞湯同埋雞飯洋溢雞油香氣但配合椰皇水同橄欖油製造點綴唔會太過肥膩🥥⭐️ 森巴蝦仁通菜 🥬通菜充滿鑊氣好惹味😛最特色係配上森巴醬嘅蝦仁充滿鹹鮮的感覺🦐⭐️ 泰式糕點雙拼 🍮椰青糕配上椰汁西米糕整體口味好清甜🏖️好有熱帶既風味🌞⭐️ 班蘭咖椰多士 🍞烤得酥脆嘅多士配上滿滿既咖椰醬💚係好滿足既碳水感真係好邪惡👿⭐️ 手標正宗泰式奶茶🧋⭐️ 羅漢果龍眼冰 🥤泰奶用上C
瑪萊沙爹
⭐️ 班蘭咖椰多士 🍞
手標正宗泰式奶茶
⭐️ 手標正宗泰式奶茶🧋
⭐️ 羅漢果龍眼冰 🥤
泰奶用上ChaTraMue茶葉茶味甘香果然有保證🇹🇭奶同茶嘅比例一流🥛 羅漢果茶係天然人手煲出🍇甜度天然入口清潤

手標正宗泰式奶茶
森巴蝦仁通菜