2022-08-05 15 views
🤍餸記潮食 (大坑)🖤大坑華倫街3號地舖🍱潮食六宮格打卡啱晒!入面有話梅車厘茄、清酒秋葵、麻辣牛肚絲、豆腐皮蛋、酸菜,每款當食小菜都非常開胃😋🌶🐤重慶口水雞雞件肉質非常嫩滑,就算雞胸都好好食,同平日食開嘅口水雞唔同,佢嘅醬汁更香濃但紅油唔多,🥃艾雷威士忌鵝肝煎鵝肝就食得多,今次用威士忌嘅鵝肝竟然都咁好食!鵝肝食落仲有少少爽口感,帶酒香味,非常開胃唔油膩。🍲潮佬拼盤拼盤有鵝翼、元蹄、豬腸、豆腐,餐廳用上白滷水烹調,令到味道更加香濃,最有驚喜係底下既豆腐,非常滑嫩又吸哂滷水汁!🍝鵝油拌麵呢個拌麵係我地全晚最期待嘅嘢食🤣第一次食鵝油拌麵,鵝油同醬汁撈埋麵食非常香口滑溜!麵質煙靭,就算幾飽都爭住食😆一定要快手啲,如果唔係之後就會變乾身
🤍餸記潮食 (大坑)
🖤大坑華倫街3號地舖

🍱潮食六宮格