2021-12-30
身為一個鍾意周圍食嘅寶寶,又到大時大節當然要帶屋企人食好西啦😋 我哋今日去咗位於大圍嘅新強記燒鵝海鮮酒家 💕 因為佢哋嘅乳鴿遠近馳名,所以我哋都點左一隻試嚇,佢上菜嘅時候已經幫我哋將隻乳鴿分開咗做四件,咁樣會比較方便,我哋就可以每人一件,乳鴿咬落好多汁,熱辣辣的好好食。 ❤️❤️❤️ 除咗乳鴿之外,我仲試咗佢哋嘅叉燒,因為佢係一個套餐,一條魚再加一碟菜,就會送多一碟叉燒,叉燒令我好驚喜,肥瘦均勻,真係好好食呀!不過最令我驚喜嘅,當然係佢哋嘅菠蘿咕嚕肉,酸酸甜甜咁好開胃,好適合老人家同小朋友食。及一個香口的避風塘炒蝦佢仲有糖水餸,我哋叫咗綠豆沙諗住清熱解毒,佢哋嘅綠豆沙都幾足料,唔會太甜。我哋一行四人食咗大約$800,我覺得整體來講都真係好抵食,下次會再帶埋屋企人嚟試嚇佢哋嘅雞粥~~
及一個香口的避風塘炒蝦