2019-10-28
呢日一行人黎到尖沙咀海港城食片皮鴨!!!呢度D烤鴨出名有新穎既食法就係加左爆炸糖同埋山楂條!!! 我地叫左好多野食,片皮鴨就一定有,仲有燻魚、青瓜、雞翼、冰草、佛跳牆、松露海皇羹、蠔仔煎蛋、水煮桂花魚、鮑魚雞粒飯! 店員先上左頭盤,燻魚燻到有煙燻既味之餘仲要炸到好脆!!!作為頭盤黎講認真唔錯!另外青瓜陣麻辣味真係好正!夠哂惹味! 雞翼既蜜糖就夠哂拉絲,但提一提要襯熱食,如果唔係D 蜜糖會定哂型到時冇咁好食!熱食之餘雞翼本身炸到脆卜卜!好香甜酥脆!冰草呢個時候出現就可以中和番D飽滯感,因為冰草係用左醋黎撈,食個陣記住再撈一次令到面頭既草都有醋先開番你個胃! 到左片皮鴨主角既出場!食法真係夠哂新穎!鴨皮亦都夠哂脆,點爆炸糖食真係一番享受又夠哂特別!店員見我地D爆炸糖硬左都即刻換過包俾我地!夠哂體貼!中間個款多D肉點芥辣夠哂正!最後個款用番傳統食法又包埋山楂條真係好好好味! 叫左既湯都好好飲,佛跳牆同松露海皇羹都夠哂足料!後者雖然有黑松露既香,但唔會蓋過本身湯料既原味!份量掌握得非常好! 蠔仔煎蛋既蠔就唔會係好腥,配埋蛋食夠哂perfect,鮑魚雞粒飯夠哂香口同用鍋上夠哂熱辣辣!豉油既香係個
蠔仔煎蛋既蠔就唔會係好腥,配埋蛋食夠哂perfect,鮑魚雞粒飯夠哂香口同用鍋上夠哂熱辣辣!豉油既香係個鍋度完全揮發到出黎!至於水煮桂花魚就夠哂麻辣!同埋都有好多魚係度!抵食!