2022-11-15 107 views
最近愛上日式鐵板燒,見尖沙咀呢間新店加碼優惠晚市套餐75折,優惠做到11月30日,即刻訂咗枱嚟食餐好😂,餐廳雖然唔算好大,但餐桌闊落舒適,另設有戶外座位,仲幾多情調㗎前菜係芥辣八爪魚爽脆非常,芥辣味道唔會刺鼻日式蟹肉茶碗蒸開打日式拌勻一絲絲的蟹肉,食落入口嫩滑火焰北寄貝原隻新鮮北寄貝燒得鮮甜爽口,再加咗三文魚子點綴,調味用咗清酒、黑椒同湯汁煮成熊本A5和牛薄燒師傅貼心問客人需要牛肉嘅生熟程度,我哋要咗5成,日本熊本A5和牛片包裹蒜片及碎蔥,碟邊仲有海鹽同黑椒自行調味和牛肉質軟嫩細膩,口感豐富好滿充,原味已經好prefect😂仙台產大虎蝦大虎蝦飽滿厚身,肉質爽彈,蝦頭嘅蝦乳汁煮成醬汁,令蝦味鮮上加鮮鯛魚湯奶白色嘅湯頭,濃郁嘅魚湯好鮮味靜岡縣銀稚魚炒飯飯粒炒得乾身粒粒分明,每啖飯都充滿銀稚魚香氣🎈金淼🎈尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓

前菜
係芥辣八爪魚爽脆非常,芥辣味道唔會刺鼻

日式蟹肉茶碗蒸
開打日式拌勻一絲絲的蟹肉,食落入口嫩滑

火焰北寄貝

熊本A5和牛薄燒

仙台產大虎蝦

鯛魚湯
奶白色嘅湯頭,濃郁嘅魚湯好鮮味

靜岡縣銀稚魚炒飯
飯粒炒得乾身粒粒分明,每啖飯都充滿銀稚魚香氣

🎈金淼🎈
尖沙咀廣東道116-120號海威商業中心4樓