成日經過尖沙咀去利時行街 都見到呢間野好多人買又好多人排隊 哈 次次見到咁多人都冇等到 但今日真係好好彩!五點去到竟然冇乜人 咁當然走試試啦!當食個tea先 !睇個menu , wow.... D名又 好吸引呀!樣樣甜品都好特別!有紫薯,有啲甜品都特別注名係用北海道牛乳整嘅!聽落都有品質保證!我就叫咗一個期間限定嘅楓之火焰!朋友就叫左一個日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配沖繩紫薯!試下我個楓之火焰$48先!造型上佢贏哂!哈哈 因為一拎出嚟有煙霧效果,非常配合火焰嘅感覺!重點係雪糕加入爆炸糖,wow...食落去真係好似有火山爆發嘅感覺 幾正!成個感覺同menu嘅描述好吻合,與實物相附!其實個雪糕係榛子雪糕嚟嘅再配合埋紅桑汁,食第一啖好似食緊金莎咁,以為會好漏,但食落去係唔會覺得好甜好漏,反而紅桑汁帶有少少酸味,令人開胃可以食哂成杯!有個西人行過見到覺得好有趣,仲問我地係咩嚟!哈哈 其實造型上佢又真係幾吸引!再試下我朋友嘅日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配沖繩紫薯$38!甜品嘅造型都好靚,好鍾意佢嗰個紫色!食落去嘅時候牛奶味嘅味道好濃,好好味!再配合沖繩紫薯,簡直係絕配,味道好清淡,食落去慢慢浮現

楓之火焰

再試下我朋友嘅日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配沖繩紫薯$38!甜品嘅造型都好靚,好鍾意佢嗰個紫色!食落去嘅時候牛奶味嘅味道好濃,好好味!再配合沖繩紫薯,簡直係絕配,味道好清淡,食落去慢慢浮現紫薯味!味道確實令人念念不忘!
日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配沖繩紫薯
價錢方面都算合理!所以下次都會繼續支持!
2015-09-27
TakeAway
$44 (Tea)
楓之火焰
日式阿芺佳朵3.7北海道牛乳配沖繩紫薯