2018-06-04 23 views
今次我森姆仔又去周圍搵食。去到將軍澳同女朋友行下時,見到一間新開的台式餐廳。看佢既裝潢幾令,就去食下啦。先講講佢個環境,真係裝潢得幾靚。好有文青同台式旅舍的感覺!坐位方面,亦唔會太迫。不過,亦唔算好多空間,好舒適。而落單的方式亦需親自走去前台比錢落。付款方式係現金,八達通同微信支付。好,食反重頭戲-台式食物先。今次我地叫左一個套餐,再加一個麵同飲品。佢d套餐份量都幾夠。我叫左個鹽酥雞肉燥飯套餐,入面除左鹽酥雞肉燥飯,仲有一個菜,一盅燉湯。不過飲品就要加錢。我加左6蚊要左荔枝綠茶同埋加左12蚊要左小食-涼伴茄子🍆。鹽酥雞肉燥飯:份量好足,佢係分開上的,一碟鹽酥雞,肉質不錯,有肉汁,亦炸得很酥脆。至於果碗肉燥飯亦幾好味道,美中不足係當中的飯太林身,打了一個折扣。一碗菜:好健康的套餐,會比一碗菜的套餐不多。味道清淡,適合健康的我一盅燉湯:好大盅的湯,賣相好好,味道還好,有d味精味,應該係雞精變雞湯我女友就叫左紅燒牛肉麵同珍珠奶茶。可惜冇珍珠,就變左普通奶茶😂😂😂紅燒牛肉麵:湯底還好,但不夠正宗同濃味(個人覺得茶木的更好味),牛肉係果d五香牛𦟌,都幾好食。而麵質就較林,冇咩咬口。不過,份量好足

今次我森姆仔又去周圍搵食。
去到將軍澳同女朋友行下時,見到一間新開的台式餐廳。
看佢既裝潢幾令,就去食下啦。

先講講佢個環境,真係裝潢得幾靚。
好有文青同台式旅舍的感覺!
坐位方面,亦唔會太迫。
不過,亦唔算好多空間,好舒適。
而落單的方式亦需親自走去前台比錢落。
付款方式係現金,八達通同微信支付。

好,食反重頭戲-台式食物先。
今次我地叫左一個套餐,再加一個麵同飲品。
佢d套餐份量都幾夠。
我叫左個鹽酥雞肉燥飯套餐,
入面除左鹽酥雞肉燥飯,仲有一個菜,一盅燉湯。

我女友就叫左紅燒牛肉麵同珍珠奶茶。
可惜冇珍珠,就變左普通奶茶😂😂😂
紅燒牛肉麵:湯底還好,但不夠正宗同濃味(個人覺得茶木的更好味),牛肉係果d五香牛𦟌,都幾好食。而麵質就較林,冇咩咬口。不過,份量好足,係好飽同抵食既。
鹽酥雞套餐
鹽酥雞套餐