2018-01-26 1182 views
嚟到富德樓,總會感覺到一陣濃厚嘅文藝感覺,皆因呢度幾乎每個單位都係同藝術文化有關。早前見到一間售賣各式各樣有趣貨品嘅咖啡店,決定嚟試一試,嚟咗一次之後就已經好鍾意呢個地方。店舖俾人一種舒服嘅感覺,木枱上面有各種遊世界各地搵返來嘅物品,有飾物、陶瓷碗碟、餐具等。白牆上掛有冷織品,增添一點優雅感覺。來到咖啡店,點可以唔試吓呢度嘅食品?首先點左兩款bagel。抹茶栗子貝果有濃郁嘅抹茶香,塗上紅豆醬同忌廉芝士,味道配搭得宜。伯爵茶糖漬橙皮貝果就有淡淡嘅伯爵茶味,橙皮香味強烈,味道清新。鍾意佢口感煙韌,十分討好。呢度環境清靜,一邊呷一口茶一邊睇書,其實都係一個唔錯嘅選擇。之後一定會再返去試試其他甜品。⼁

來到咖啡店,點可以唔試吓呢度嘅食品?