2017-08-03
今日同個朋友去食樂天大喜屋,佢恨左好耐,因為佢話從來都未食過大喜屋,好想快啲試吓,咁我地就book咗旺角創興嗰間到食放題啦一去到勁多人排隊,好彩有book到位,我諗walkin都無得食,雖然係平日,但係都勁多人,所以大家一定要book位先好去食一去到就梗係拎晒啲紙出嚟畫嘢食啦首先食一個刺身拼盤先,刺身新鮮又肥美,三文魚好厚切,仲要有腩位添油甘魚又真係幾新鮮喎,出晒油好正,北海道帶子都好鮮甜創作壽司都唔錯架,我地叫左花之戀同龍蝦沙律拖羅塔,花之戀係我個朋友嘅最愛三文魚同蟹籽都好新鮮好好味,拖羅塔都幾特別,都幾有創意,配搭唔錯仲有我哋最愛嘅芝麻雞翼炸得好脆又入味,仲好大隻添,我哋不停地叫黎食黃金燒海虎蝦,面頭有好多芝士,芝士溶化晒落隻蝦到隻蝦非常入味,仲要又大隻又爽口推介樂天蠔仔餅我第一次喺放題到見到有蠔餅食,估唔到味道唔錯,啲蠔都幾新鮮,份量又多仲有我哋最喜愛食嘅Haagen-Dazs雪糕仲要係任食嘅添有咖啡同朱古力兩種選擇,應該日日都唔同下次我都要帶埋我屋企人一齊嚟食先得!
一去到就梗係拎晒啲紙出嚟畫嘢食啦
仲有我哋最喜愛食嘅Haagen-Dazs雪糕仲要係任食嘅添
有咖啡同朱古力兩種選擇,應該日日都唔同
下次我都要帶埋我屋企人一齊嚟食先得!