2024-03-11 115 views
最近去到觀塘既相馬試佐佢地既放題,無限時,任食放題,超豐富,其中令我印象深刻既就係佢地既胡椒花膠湯、任食羊腩煲同任食火鍋。一黎到就先飲佐胡椒花膠湯,呢個絕對係濃郁香醇既湯,湯底呈現出濃郁既骨湯味道,入口之後舌尖被深沈而激動既胡椒味刺激,令人回味無窮。湯裡面既花膠增添佐豐富既口感同滋味,成個湯俾人既感覺就係溫暖舒適,非常適合係寒冷既天氣享用😚😚之後就到佢地既任食羊腩煲,以鮮嫩多汁既羊腩為主料,搭配上新鮮既蔬菜配料同香料炆煮而成,羊腩肉質軟嫩,入口即化,配合上獨特既煲仔烹調方式,更具口感滋味🤪🤪仲未食飽就繼續任食火鍋,肉類丸類蔬菜海鮮都有,而且選擇多多,包括沙白蜆、東風螺、青口、帶子、海蝦、蟹柳同生蠔等等,全部海鮮都非常新鮮,味道鮮甜,煮熟既海鮮搭配上熱辣既鍋底,感受到細膩既口感同鮮美既味道😋😋