2019-02-03 1150 views
臨近新年放假就想懶一懶唔郁,星期日同好朋友去咗屋企附近呢間「部屋咖啡室」食午餐,餐廳位於登打士街廣場12樓,景觀都算幾開揚,自然陽光能夠透進餐廳,感覺好舒適!呢間Cafe主打西式食物,供應各款意粉飯類、香口小食同多款薄餅,啱晒同朋友黎開心share食每份午餐都有蒜蓉包同餐湯烤雞闊條麵忌廉汁充分地包裹着每條闊條麵同雞肉,闊條麵比較薄身,所以亦比較軟腍。雞肉炒得好香口,啖啖肉,好味道全日早餐材料比較簡單,有德國腸、煙肉、炒蛋、多士、沙律菜等等。德國腸同煙肉味道不錯;沙律菜幾碧綠新鮮;麵包多士充滿小麥麵粉香;炒蛋味道略淡,略嫌不夠滑溜。整體質素實屬不過不失意大利泡沫咖啡面上嘅奶泡豐盈細膩,咖啡味濃厚醇香,頗有質素八寶美顏花茶個人最欣賞係呢個八寶花茶,八寶分別有紅棗、桂圓、杞子、菊花、紅糖等等養顏材料,甜味天然,健康得來夠晒滋潤養顏,女士們冬日熱飲首選

每份午餐都有蒜蓉包同餐湯

烤雞闊條麵

全日早餐

意大利泡沫咖啡

面上嘅奶泡豐盈細膩,咖啡味濃厚醇香,頗有質素

八寶美顏花茶

$100 (Lunch)