2016-07-24 353 views
上次食完打冷見到原來隔離有間泰國野架喎,見佢都幾旺,啱啱要去新蒲崗又未食晚飯好!就入去試試佢舖頭細細,其實呢類型既小店先最吸引我,租金越黎越貴,用心既小店越黎越少,周圍都係一模一樣既連鎖店,有時真係好感嘆好喇,入番個正題講番食物先我叫左個檸檬葉豬頸肉飯,我本身唔太食得辣,所以叫左走辣佢應該係用檸檬葉,豆角,加d泰式香料炒既,配以白飯食起黎有淡淡檸檬葉既香味豬頸肉有口感,唔會太鹹,正又有d豆角,有菜有肉,營養均衡,估唔到呢兩樣野既配搭出奇地襯個白飯都煲得幾好,唔會太濕份量亦唔少,抵食野飲我叫左呢杯椰汁沙冰,老闆介紹既話啱啱推出,過癮喎,燈膽黎既!?整得好靚椰味好重,飲得出真材實料,亦唔會太甜我見到隔離兩枱都有叫呢個,其中有一隻會著光既,問老闆原來係青檸沙冰,個女仔拎住不停selfie,哈哈招呼,食物都好好價錢亦都平,希望香港唔會越黎越少呢類小店,因為絕對係我地市民既損失
好!就入去試試佢

好喇,入番個正題講番食物先
我叫左個檸檬葉豬頸肉飯,我本身唔太食得辣,所以叫左走辣
佢應該係用檸檬葉,豆角,加d泰式香料炒既,配以白飯
食起黎有淡淡檸檬葉既香味

豬頸肉有口感,唔會太鹹,正

個白飯都煲得幾好,唔會太濕
份量亦唔少,抵食
野飲我叫左呢杯椰汁沙冰,老闆介紹既
話啱啱推出,過癮喎,燈膽黎既!?
整得好靚

椰味好重,飲得出真材實料,亦唔會太甜

招呼,食物都好好
2016-07-21
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)