臨街行過嘅時候,就被店裏面飄出嚟嘅味道吸引住👃,我就忍唔住大步行入去嘗鮮。第一碗食嘅係蠔豉豬骨粥,攪一攪,一啖落肚,嗰種綿綿嘅口感真係正!豬骨煲到入哂味,蠔豉仲有啲咸香,食落真係過癮。炸兩啲油條炸得香脆,啲腸粉滑溜溜嘅,兩樣混埋一齊,啱晒口味。轉頭又試埋芋頭糕,香氣撲鼻,煎得啱啱好,外層微微脆口,裏面芋頭嘅味道扑鼻。咁賣相掂嘅芋頭糕,咬一口,感覺得出師傅手勢重真功夫。而家講起粉果,清清地一啲都唔膩,果然係鎮店之寳!皮薄餡足,食落竟然感覺得到每一種餡料嘅獨特口感。真係食完心情都好嗲!👌同桌啲朋友啲口水都垂哂落嚟,佢哋樣樣嘢都想試一試。坐喺呢度,見到嚟嚟去去嘅人流,食住暖笠笠嘅粥品,依家諗起,都覺得好有人情味!下次啲芋頭糕同粉果,真係一定要再嚟盤! 🍴