2023-02-16
☀️一年四季都係打邊爐嘅好日子☃️呢兩日天氣涼番啲,要去滾一滾。裝修帶點古風,無論係竹蔗茅根定打邊爐嘅器皿宮廷造型都充滿霸氣😎 上菜方式「浮誇」,煙霧離漫,相當打卡。最欣賞係會加返原味雞湯,而唔係是但比清湯,越煲越濃郁,超級好飲🥹🥹❤️✨✨椰子雞番薯蜆濃湯鍋👍🏻👍🏻每人飲咗三四碗湯,好享受🤤 香甜濃郁既湯底,吸收晒雞肉同椰子嘅精華。✨伊比利亞橡果豬👍🏻👍🏻食橡果長大嘅黑毛豬,稱為「豬肉中的和牛級數」的確並非虛言。入口唔肥膩,無羶味,味道比普通豬肉多咗一重層次,口感一啲都唔乾柴,我好欣賞🤤✨頂級雪花牛肉比起豬肉,牛肉相對地就冇咁驚喜,食打邊爐例牌叫份牛肉是常識吧。✨手打鵝肝墨汁墨魚丸-四粒墨魚丸爽口彈牙,口感非常好,鵝肝味唔突出,只有輕輕點綴嘅作用。✨黑松露蟹肉餃-四粒蟹肉味突出,粒粒餃子飽滿。✨大滾友雜菜拼盤蔬菜種類豐富,有齊蕃茄、粟米、金菇、萵筍同幾款蔬菜🥬 擺碟整到成朵花咁,剩係個造型已經感受到誠意🤭總括嚟講,賣相同質素令人滿意,尤其係湯底同豬肉有驚喜,值得支持嘅餐廳。
✨椰子雞番薯蜆濃湯鍋👍🏻👍🏻
✨伊比利亞橡果豬👍🏻👍🏻
✨頂級雪花牛肉
✨手打鵝肝墨汁墨魚丸-四粒
✨黑松露蟹肉餃-四粒
蟹肉味突出,粒粒餃子飽滿。
✨大滾友雜菜拼盤