今日同朋友一齐去左食韩式烤鸡,系其他朋友推荐嘅,佢话佢同男朋友都成日黎食wo一於黎试下佢啦。一上到去发现原来都几多人,仲有唔少外国人都黎食,入到去都几有feel。 搵左个靠窗位置坐低,order左份蜜糖咖哩烤鸡同泡菜芝士炒饭~烤鸡甜甜地但唔腻嘅,点埋芥末酱好好味呀~鸡肉肉质又够鲜嫩,真系皮脆肉嫩烤得岩岩好。 泡菜芝士炒饭一直都系我地想试左好耐嘅韩国野之一,话哂都系泡菜出名嘅国家嘛,不过我又唔食得辣,终於有人同我share呢份辣,梗系试啦。好彩无我想像中咁辣,仲接受到,炒饭配埋煎蛋同紫菜都好好食呀! 最後叫左两杯苹果酒冰沙,睇样都觉得正啦,味道都一样ok唔错!饮落甜甜地,好岩女仔饮。

不过我又唔食得辣,终於有人同我share呢份辣,梗系试啦。