2018-04-10
一直都想搵機會試下呢間CAFE, 可惜每次經過都係大排長龍, 難得平日放假又未係其他人放飯時間, 可以直接入座!機會黎啦.............飛雲............仲唔入內坐底咩?! (哈..哈......)呢度嘅環境開揚又有自然光入內, 感覺幾令人舒服, CAFE就是要這種感覺及氣氛午市套餐由朝早11點至下午6點, 有多款食物 (麵飽/意大利粉/薄餅/意大利飯/漢堡飽), 價錢都係幾十蚊就有交易, 抵食喎!點了呢客燒黑椒牛肉水牛芝士帕尼尼配薯條 ($58), 份量豐富, 除左原條帕尼尼外, 仲有薯條及沙律菜!主角帕尼尼焗至熱辣脆身, 已切成二件方便進食, 入邊夾住塊燒黑椒牛肉, 牛肉食起黎有濃香黑椒味, 唔算太乾身; 仲有熱溶左嘅軟滑芝士, 倍感滋味!薯條炸得夠乾身唔會油淋淋搞到好快變軟; 食埋個沙律菜平衡番個飽嘅乾度, 實在太滿足餐飲包美式咖啡/檸檬蜂蜜/黑糖薑母茶, 選擇美式咖啡, 杯子精緻, 奶壺仔係暖過嘅, 咁就唔驚倒奶之後令到咖啡變凍, 細心位咪呢D囉! 杯咖啡坦白講普通水準, 咖啡味OK, 用黎止住條咖啡癮係合格嘅!
燒黑椒牛肉水牛芝士帕尼尼配薯條