2019-09-13 83 views
同屋企人去屋企附近揾野食,揾到去將軍澳中心,因為果到完成裝修,有很多新食肆。最終揀左呢間。。因為呀女係咁話要食。因為時間尚早,完全唔洗等,但到我地差唔多食完既時候就差唔多滿座啦!因為到左lunch hour 啦!呢到有唔餐set,都幾掋食,一個set有前菜、主食、飲品同甜品我地一行人3大1細,都好細食,所以叫左兩個餐,驚食唔曬!1) 秘製特色牛骨湯河 餐牌上話呢個湯底係用牛骨熬左10小時,飲既時候唔係好覺,但又唔差既,唔會好油膩,又唔會好似味精湯咁飲完食好口乾,算ok啦!材料都好足,有生牛肉數片,2粒牛丸,牛腩2-3舊(有一舊超大舊),牛栢葉都有3-4舊,整體呢碗河粉材料足,算係不過不失!2) 招牌無骨海南雞飯海南雞飯個油飯最重要,我個女就食到啦!d飯粒粒分明,味道okay,唔會油。海南雞真係完全無骨,雞肉唔會“鞋十十“。呢個餐仲多左油菜同湯,味道一般。上面兩個都係午餐,會包埋甜品,甜品細細杯,係芒果布甸,小朋友最鍾意,味道普通。小食:無骨酸辣鳳爪沙律呢個小食我覺得好好食,酸酸辣辣好開胃,可能我鍾意食辣,覺得特別好食。份量都ok!一份有大概10隻,但唔係完全無骨。侍應都好友善,同好

我地一行人3大1細,都好細食,所以叫左兩個餐,驚食唔曬!

1) 秘製特色牛骨湯河

秘製特色牛骨湯河

2) 招牌無骨海南雞飯

招牌無骨海南雞飯

海南雞飯個油飯最重要,我個女就食到

上面兩個都係午餐,會包埋甜品甜品細細杯,係芒果布甸,小朋友最鍾意,味道普通。

小食:無骨酸辣鳳爪沙律

無骨酸辣鳳爪沙律

份量都ok!一份有大概10隻,但唔係完全無骨。

侍應都好友善,同好有禮貌。但枱與
枱之間好迫,感覺好壓迫!隔離枱講咩都聽到!
2019-09-12
Type of Meal