2020-11-15 451 views
大澳食食食3難得入到大澳,事前都上網睇定大澳有什麼特式或別人推介嘅食物或小店,今日就揀咗佢「蘇廬」棚屋cafe.店面唔算大,因為佢嘅重點地方原來係入面,可以望住河景嘅「竹棚」位!估計店舖大幾只有10多張枱,我相信每人被安排入坐時都好希望可以坐到近維欄旁,可以大影特影一番,我當然都唔例外,可惜太full 了,只被安排到後排坐位「蘇廬」嘅餐牌好簡單,每人最底消費$95飲品+食品,我哋就點了一份$95+一份$125。飲品:凍精品咖啡,健力士食品:三式脆多士(可以選擇單一味道),雞翼蝦子麵,Tiramisu 三式多士我地就要晒三個味,因為一碟可以食晒三個味道。羅勒番茄甜甜酸酸,蜂蜜芥末鯖魚真係食到蜜糖嘅甜同芥末味,而青木瓜xo蝦醬蟹肉就食到大澳蝦醬風味咸香同青木瓜酸酸嘅味道,每款各有特式雞翼蝦子🦐麵就只是滷水蝦子麵,我只能講雞翼入味,蝦子麵都算爽身,可以。最原來係Tiramisu,賣相吸引,食落濕濕潤潤,微微嘅酒香,其實食完一杯仲想再食第二杯精品咖啡就似是一杯Latte 吧!忙埋偷閒,可以望住河景享受一下,其實都是一件樂事
大澳食食食3

飲品:凍精品咖啡,健力士

精品咖啡就似是一杯Latte 吧!
忙埋偷閒,可以望住河景享受一下,其實都是一件樂事

• Tiramisu