2020-11-17 0 views
呢間coffee shop,係我bookmark左好耐,但因為太遠一直都只能默默望住,今次終於有機會去到大澳, 12點鍾去到話包左場,要先留位.1點半先有位,咁周圍行下,食下雞蛋仔..沙翁...好快就夠鍾啦..我地坐左係河既旁邊位,好舒服,仲可以望住D船經過講番野食,我其實都無預過野食係好好食,正常既水準啦.每一人低消係$95 飲品+甜品/食品花茶 / 精品咖啡 / 精品咖啡加奶牛肉蝦子麵三色多士tiramisu 甜左D
我地坐左係河既旁邊位,好舒服,仲可以望住D船經過

講番野食,我其實都無預過野食係好好食,正常既水準啦.
每一人低消係$95 飲品+甜品/食品

花茶 / 精品咖啡 / 精品咖啡加奶

三色多士

tiramisu 甜左D
2020-11-13
2020-11-15 46 views
大澳食食食3難得入到大澳,事前都上網睇定大澳有什麼特式或別人推介嘅食物或小店,今日就揀咗佢「蘇廬」棚屋cafe.店面唔算大,因為佢嘅重點地方原來係入面,可以望住河景嘅「竹棚」位!估計店舖大幾只有10多張枱,我相信每人被安排入坐時都好希望可以坐到近維欄旁,可以大影特影一番,我當然都唔例外,可惜太full 了,只被安排到後排坐位「蘇廬」嘅餐牌好簡單,每人最底消費$95飲品+食品,我哋就點了一份$95+一份$125。飲品:凍精品咖啡,健力士食品:三式脆多士(可以選擇單一味道),雞翼蝦子麵,Tiramisu 三式多士我地就要晒三個味,因為一碟可以食晒三個味道。羅勒番茄甜甜酸酸,蜂蜜芥末鯖魚真係食到蜜糖嘅甜同芥末味,而青木瓜xo蝦醬蟹肉就食到大澳蝦醬風味咸香同青木瓜酸酸嘅味道,每款各有特式雞翼蝦子🦐麵就只是滷水蝦子麵,我只能講雞翼入味,蝦子麵都算爽身,可以。最原來係Tiramisu,賣相吸引,食落濕濕潤潤,微微嘅酒香,其實食完一杯仲想再食第二杯精品咖啡就似是一杯Latte 吧!忙埋偷閒,可以望住河景享受一下,其實都是一件樂事
大澳食食食3

飲品:凍精品咖啡,健力士

精品咖啡就似是一杯Latte 吧!
忙埋偷閒,可以望住河景享受一下,其實都是一件樂事

• Tiramisu
今次係我第二次嚟大澳,但都係第一次喺大澳食嘢。就算喺平日過嚟,都好多鋪頭同食店都冇開,如果想食正餐,我建議你食完飯先過嚟好啲。不過試到其中一間叫做蘇廬嘅漁村風味棚屋cafe,都係主打輕食、甜品同咖啡,仲要係黃店。本身亦都因為咁而冇太大期望,不過呢間都幾爆,平日晏晝都已經要坐喺近門口張櫈度等一陣。裡面啲座位唔算多,我哋亦都好好彩,坐嘅位就係對正對面嘅漁村棚屋風景,雖然食物同嘢飲種類簡單,選擇唔多,但係質素係有,一路飲精品咖啡,食住tiramisu,一路望住漁村棚屋風景,非常寫意!另外杯同碟都係用中式花紋圖案,中西合璧都幾特別,冇違和感~價錢方面呢,佢一杯嘢飲+一件蛋糕或其他嘢食就95蚊,咁一杯嘢飲+一件蛋糕+一樣嘢食就125蚊,呢個價錢喺離島嚟講都係咁上下。📍意大利芝士餅tiramisu 如果你係tiramisu 控,呢個係必食之一,食落嘅口感非常滑,食完唔會覺得好heavy📍意式脆多士呢碟多士有3款唔同味,分別係羅勒蕃茄、蜂蜜芥末鯖魚同青木瓜XO蝦醬蟹肉,感覺都幾特別,惹味得嚟都幾夾,尤其係第三款個蝦醬味都唔會太重,肉味出啲,其餘兩款相對比較清淡,好視乎個人口味

📍意大利芝士餅tiramisu

📍意式脆多士

呢碟多士有3款唔同味,分別係羅勒蕃茄、蜂蜜芥末鯖魚同青木瓜XO蝦醬蟹肉,感覺都幾特別,惹味得嚟都幾夾,尤其係第三款個蝦醬味都唔會太重,肉味出啲,其餘兩款相對比較清淡,好視乎個人口味,我自己覺得三款都唔錯

📍熱精品咖啡

精品咖啡都係必試,亦都係整得最耐,但係值得等,口感好滑,連我唔係特別鍾意咖啡嘅都覺得唔算苦,但又keep到咖啡味

📍雞翼蝦子麵

以前食蝦子麵唔覺得有幾特別好食,今次就食到,靚嘅蝦子麵,一定食到好香嘅蝦子味,麵質爽口鮮甜,亦都唔需要落其他調味料,而佢就係咁樣。不過份量都係唔算大,所以都會叫埋其他小食/甜品

📍熱朱古力奶

朱古力味突出,唔會太甜
2020-09-15 978 views
專登入去大澳食見有唔少網路上有介紹呢間solo ,因為想去一啲小人又望到海嘅地方坐下,嘆一嘆relax嘅下午茶,所以專程坐車入東涌再轉車入去大澳.去到門口寫住客已滿,專程嚟呢度到咁遠,唔係入唔到呀嘛,好彩原來裏面都唔係好多人😆喺門口等咗一陣就招呼我哋入去,入去前同我哋講一定要叫一款嘢食及一杯嘢飲!我就叫咗杯蜂蜜薑茶&芝士蛋糕,朋友叫咗杯齋啡&羅勒番茄多士.嘢飲正常,芝士蛋糕幾好,但個羅勒番茄多士就很麻麻哋,個多士完全唔脆,好似流晒氣咁而呢度嘅服務就冇乜,環境夠寧靜可以搭救,吹下啲海風幾舒適,但未夠6:30佢已經開始趕我哋走咁,佢話今日七點要閂門,最搞笑係我朋友叫咗多一杯齋啡,我哋一路傾偈佢杯野都未飲完,問都冇問就已經俾人收咗,我諗佢趕住收工想我哋快啲走,然後我朋友開聲話杯野未飲完,佢竟然攞返啱啱佢咪飲完個杯野倒落去另一個柸到!😨
專登入去大澳食

蜂蜜薑茶
芝士蛋糕
羅勒蘋果多士
芝士蛋糕
一間很有heart的小cafe,難怪這麼多人喜歡。其實香港有很多所謂的cafe,但是真正做到地道有特色又舒服的不多。小時候追求五光十色繽紛多彩,便宜大碗,人多大了就追求反撲歸真舒適自然。如果喜歡冷氣和漂亮裝潢,這裡找不到啦。但喜歡香港古風,對著大澳水鄉温情嘆一杯咖啡感覺很寫意的,來這剛好。當天是平日,遊人仍然絡繹不絕,非常幸運的獨佔了角落一張近欄杆的小沙發。邊喝咖啡邊看麻雀吃我的餅乾。老闆看得出來很用心經營,即便訂單不絕忙碌非常還是很細心的介紹哪種咖啡適合哪種甜點。點了一客手沖精品咖啡(記性不好忘了來源地,浪費了老闆的心機)配Cheese cake。黑咖啡苦中回甘,堅持不加奶和糖,邊喝邊回味。杯子是十分喜慶的設計很可愛。Cheesecake 只是點綴,,甜點配黑咖啡永遠是絕配。因為太舒服又點了一客牛肉蝦子麵(是的,吃了甜才吃咸),味道很清爽,蝦子湯底也很鮮美(真的有蝦子乾的唷)。周日是不開門的,周六大概也沒法來吧肯定多人,找個平日放假來大澳放鬆心情,在蘇廬來感受一下平靜人生吧。
一間很有heart的小cafe,難怪這麼多人喜歡。

2019-10-25
$200 (Lunch)
  • 咖啡
  • 蝦子麵
2020-07-08 957 views
🌿大澳一日遊⛰X大澳🤍店—對住依個景食chill 爆💯💕嘆埋杯咖啡☕️有學生優惠💯—▫️餐廳:大澳蘇廬▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍 大澳吉慶街86-88號地舖▫️營業時間⏰:星期一至六 11:00 - 18:00星期日 全日休息▫️價錢:~$50+—美味:🥪🥪🥪+0.75🥪環境:⛰⛰⛰⛰價錢:💰💰💰+0.5 💰—平日去咗大澳,發現都唔太多鋪頭開咗😩想食沙翁都冇得食🙃行行吓就去咗一間🤍🤍cafe💯估唔到大澳都有咁chill既餐廳🤣淨係個景👧🏻比💯食住野飲住☕️☕️見到啲小船經過☀️—食物方面,👧🏻叫咗一個set(有一杯野飲+一份蛋糕🍰/一份食物)$95(學生$65‼️‼️‼️好抵💕)👧🏻揀咗意式脆多士,有三件🤓(分別係羅勒番茄🍅、蜂蜜芥末鮪魚🐟同青木瓜XO蝦醬蟹肉🦀)三款都好特別‼️係👧🏻從未食過既味道🤓第一同第三款比較清淡,似食水果多士🤓而第二款既肉味較出同膩,但都唔錯‼️係幾飽既—飲品叫咗冰釀精品咖啡☕️($45)😚佢哋用冰咗既杯放咖啡☕️唔會加冰🧊以免整淡啲咖啡🤓都幾有心思🤓有啲啲苦,但都好飲‼️加埋個景🤩🤩💯—#好西 #打卡 #甜品 #大澳美食 #美食 #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foo
🌿大澳一日遊⛰X大澳🤍店

▫️價錢:~$50+

美味:🥪🥪🥪+0.75🥪
環境:⛰⛰⛰⛰
價錢:💰💰💰+0.5 💰

#好西 #打卡 #甜品 #大澳美食 #美食 #正餐 #夏天美食 #HongKong #HK #foodie #goodwest #多士 #蘇廬#cafe #地道美食 #amy_in_taio #taio #大澳 #大澳漁村 #大澳虎山 #打卡美食 #photography #photooftheday #一日遊 #郊外 #椰青 #東涌 #大澳士多 #香港美景
2020-07-05 604 views
《Solo Balcony》係大澳一間依水而建嘅棚屋咖啡廳,係露台一邊欣賞香港僅有嘅漁村風貌,一邊品嘗美味早餐,讓我有種久違嘅幸福感!🥰食物:意式脆多士 - 多士香脆,有三款口味:⭐️羅勒番茄 🍅- 普通番茄,不過不失⭐️蜂蜜芥末鮪魚🐟- 最鍾意呢款,蜂蜜配鮪魚又幾夾⭐️青木瓜xo蝦醬蟹肉🦀- 青木瓜醃製過酸酸地,配上蟹肉幾開胃雞翼蝦子麵: 🦐雞翼夠入味,蝦子麵湯底香濃牛肉蝦子麵:🐂本來想叫牛丸蝦子麵,但轉左得返牛肉,個人認為牛肉一般,味道清淡。飲品:☕️Cappuccino - 賣相唔錯,不過味道帶酸,不合我個人口味。環境:🏝依水而健,寧靜優閒,陣陣海風,好舒服😊服務:餐廳老闆同員工都好Nice👍🏻

食物:
意式脆多士 - 多士香脆,有三款口味:
⭐️羅勒番茄 🍅- 普通番茄,不過不失
⭐️蜂蜜芥末鮪魚🐟- 最鍾意呢款,蜂蜜配鮪魚又幾夾

意式脆多士

雞翼蝦子麵: 🦐雞翼夠入味,蝦子麵湯底香濃

飲品:

Cappuccino

Cappuccino

環境:
🏝依水而健,寧靜優閒,陣陣海風,好舒服😊

服務:
餐廳老闆同員工都好Nice👍🏻

2020-06-26
$100 (Breakfast)
意式脆多士
2020-07-03 380 views
☺️Bookmark左依間cafe好耐,每次到大澳都好想去,這陣子心情比較沉重,襯住☀️假日又好天,同老公到大澳避世,離開都市,享受難得的寧靜經過cafe時見等候人數有一兩班人,但都難得黎到,就等多陣,內部有少部分座位供人等候,牆上掛了一些大澳的掃描插畫,很精緻,等多陣就入得去🥰真係都幾幸運😝安排到一個向河方向的位置,風景怡人,我諗最大既賣點就係依度😍🙈雖然野食吾太多選擇,飲品都比較昂貴,但黎到依間cafe最大感覺係好似去左✈️旅行渡假,可以傾下計,間吾中有船經過河岸,📷又影下相,係依個時刻,發覺香港其實真係好靚,只可惜每日上班下班很少有機會認真停落黎觀望香港. 最後見到店舖有隻猫仔,見到佢熟睡中的樣子好可愛🥰
☺️Bookmark左依間cafe好耐,
每次到大澳都好想去,這陣子心情比較沉重,
襯住☀️假日又好天,同老公到大澳避世,
離開都市,享受難得的寧靜

經過cafe時見等候人數有一兩班人,
但都難得黎到,就等多陣,
內部有少部分座位供人等候,
牆上掛了一些大澳的掃描插畫,很精緻,
等多陣就入得去🥰

真係都幾幸運😝
安排到一個向河方向的位置,風景怡人,
我諗最大既賣點就係依度😍

🙈雖然野食吾太多選擇,飲品都比較昂貴,
但黎到依間cafe最大感覺係好似去左
✈️旅行渡假,可以傾下計,
間吾中有船經過河岸,📷又影下相,
係依個時刻,發覺香港其實真係好靚,
只可惜每日上班下班很少有機會
認真停落黎觀望香港.

最後見到店舖有隻猫仔,見到佢熟睡中的樣子好可愛🥰

2020-06-09 703 views
香港靚景多,放假都想放鬆休閒吓,今日選左入大澳輕鬆遊,由屯門搭船🛥入 都你一個鐘,如果有時間,仲可行埋沙螺灣😚😚搭船前都陰天,去到落船剛好有點陽光,但又唔太晒,心情勁好。第一站當然潮聖~虎山🐯,圍住島行左半個山,好輕鬆,影靚景,然後遊覽棚屋,行過見到有間類似書店嘅cafe☕,見到有精品咖啡,當然要試吓,而且順便可以嘆吓😚😚以為大澳只有海鮮酒家或小食,突然俾我傻傻吓搵到間棚屋cafe😍。特色棚屋風景,有時仲有觀光船經過,介紹棚屋風情,另有一番味道。。。冰釀精品咖啡~雖然比較細杯,但味道香醇,一飲就知哥倫比亞豆,有香濃Wisky🍷味,仲有淡淡果酸味,而且配上果皮條,另有一留清新味道😍😍蜂蜜柚子特飲~可能行到太熱,所以覺得唔夠凍,正常特飲意式脆多士~有3個不同口味,多士真係堅脆羅勒蕃茄🍅~味道清新,所以食呢個先,🍅十分開胃,即時涼爽左🥳蜂蜜芥末鮪魚🐟~蜂蜜芥末味道不出,我開頭以為係咖哩😅,味道都好食,不過比較濃,應該最後食木瓜xo蝦醬蟹肉🦀~雖然睇落好怪,但真心好食,又有大澳蝦醬特式,木瓜蟹肉味道當然夾啦,但xo蝦醬真係有驚喜,真心推介🥰🥰秘製汁雞亦~有幾分似瑞士雞亦,而且都好入味。

蜂蜜柚子特飲~可能行到太熱,所以覺得唔夠凍,正常特飲

意式脆多士~有3個不同口味,多士真係堅脆

秘製汁雞亦~有幾分似瑞士雞亦,而且都好入味。

2020-06-05
  • 意式脆多士
  • 精品咖啡
2020-05-13 618 views
老實講,千里迢迢入到黎都係想遠離下煩囂,輕鬆鬆鬆Hea一日。如果想悠閑一下,就絕對要到Solo坐坐。咖啡好飲自然不在話下,但我諗最吸引到我嘅非佢嘅Tiramisu莫屬。酒味濃郁,Tiramisu又夠綿滑,配埋個景,真係好似離開左香港咁嫁!
Tiramisu

Tiramisu
2020-05-04 589 views
咁大個人,都係第一次入大澳...原來港島入去要轉咁多程車 (搭去中環,搭船去梅窩,再轉巴士)行上虎山(轉左)之前可以喺右邊條街行下,成個大澳,除咗好多蝦醬同埋海鮮乾貨,仲有好多貓!佢地唔怕人,瞓得超嘆再行入啲有幾間黃店,蘇盧係近海嗰間,座位全部都係喺水上搭出黎的地方,好寫意set方面有2款:food/cake+drink $95 or food+cake+drink $125p.s. 佢有啲off menu items, 不防問下, 我呢日就有apple crumble / tofu cheesecake 個秘製雞翼燘得好冧, 啱啱好, 啲雞肉一咬就離骨, 我超鐘意!!!甜品叫咗apple crumble + vanilla ice cream, 個賣相好吸引, 連隔離枱都忍唔住望咗幾次 (所以我提你坐底時多口問下今日有咩特色甜品, 無走寶呢)given 舖頭唔大, 人手都唔多, 飲品選擇算多, 有咖啡/果茶/sparkling apple juice我地嗰2杯就係ice coffee with milk + sparkling apple juice如果係為咗上虎山睇日落, 建議2/
行上虎山(轉左)之前可以喺右邊條街行下,
如果係為咗上虎山睇日落, 建議2/3點先到大澳, 喺周圍行下影下相, 5點左右開始慢慢行上虎山 (好易行, 15 分鐘內到)
如果太早到山頂, 只有曬同餵蚊的...
6:49日落, 我足足等咗1個鐘, 可以行到最入 (過咗紅圍欄 再入) 有少少碎石, 有條繩可以捉住上山, 嗰度開始影, 差唔多, 又落番山, 再影多少少, 咁就差唔多
仲要記住要check巴士時間番市區, 平均30-60分鐘一班車, 仲要搭大概60分鐘先出番東涌
2020-04-30
$100 (Tea)
  • 精品咖啡
2020-04-01 792 views
「香港篇 - 大澳」“蘇廬 Solo 🛶” 🌟🌟🌟🌟/5出唔到港去威尼斯😔咪去港版水上威尼斯🤪One drink + one cake/food = $95🔻Tiramisu 🍰🌟🌟🌟🌟依個係食過最好食既tiramisu 🤤🤤一杯☕️要$45 叫埋🍰先$95 來到咁大就好抵🤩面頭係灑滿可可粉既cream😍之後夾雜住浸過☕️既lady fingers🍪Cream好輕盈好軟綿綿☁️好快就ko左🤤🔻Speciality iced coffee with milk 🥛面頭打到起哂泡 飲落凍得好爽🥳咖啡比較重nutty🌰帶點甘香🥳叫少甜唔苦😛未算好滑 可能🥛既比例唔算多 但絕對係靚☕️👍🏻🔻Speciality hot coffee with milk ☕️相比凍會滑d同甘香d🤤但冇左泡 ☹️💁🏻‍♀️其實真係幾chill😎食個雞翼🍜都+$50不如食tiramisu 仲開心🥳🥳
「香港篇 - 大澳」
“蘇廬 Solo 🛶” 🌟🌟🌟🌟/5
未算好滑 可能🥛既比例唔算多 但絕對係靚☕️👍🏻
相比凍會滑d同甘香d🤤但冇左泡 ☹️
💁🏻‍♀️其實真係幾chill😎食個雞翼🍜都+$50
不如食tiramisu 仲開心🥳🥳
假期真係好鍾意嚟大澳行下食下野,休息下!特別係而家旅行又去唔到,喺大澳過一日都係一個唔錯嘅選擇🥰今次嚟到環境獨一無二嘅@solobalcony 飲杯咖啡食個tea~點解我話獨一無二?因為喺市區真係冇可能搵到喺水上棚屋嘅餐廳,唔好話市區,其他離島地方都無啊!真係大澳獨有~本身冇為意以為呢度係食pasta all day breakfast嗰啲cafe野,但如果想食飽肚少少嘅話就得蝦子麵~建議大家可以食飽咗之後先嚟呢度嘆下,欣賞下大澳景色😎.love visiting taio from time to time during the holidays 😊 just to have a snack or just to rest 👍 visited one of the most unique cafes in HK @solobalcony to drink some tea and have some coffee ☕️ just because its actually built on water 💦 at first we thought this place serves pas
love visiting taio from time to time during the holidays 😊 just to have a snack or just to rest 👍 visited one of the most unique cafes in HK @solobalcony to drink some tea and have some coffee ☕️ just because its actually built on water 💦 at first we thought this place serves pasta and all day breakfast 🥞 but turns out they serve mainly noodles and drinks 😎 but either way amazing place to chill and watch the sunset 🌅
𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 + 𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐒𝐞𝐭 $95
𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤 + 𝐅𝐨𝐨𝐝 + 𝐂𝐚𝐤𝐞 𝐒𝐞𝐭 $125
《牛肉蝦子麵》😋😋
《雞翼蝦子麵》😋😋
兩個蝦子麵都係正常嘅味道,湯底唔會話太過鹹。呢個價錢嚟講其實有小小貴。
不過兩隻雞翼都好大隻,味道似瑞士雞翼,都幾淋😋
《豆腐芝士蛋糕》😋😋😋
呢個唔係Menu上邊,如果冇估錯應該每日都有啲唔同款式嘅蛋糕🥰
呢個蛋糕好好食呀~蛋糕唔會有種雪得太耐嘅感覺,超軟滑,餅底夠脆又唔會太過硬,好好食😍出色!
《凍巧克力奶》😋😋
呢杯朱古力奶都好好飲,朱古力味好濃郁,飲落質感好滑~
凍精品咖啡
《凍精品咖啡》😋😋😋
一嚟到見到個樣勁似黑碑🤩店員話佢哋特登打啲milk foam喺上面,有啲泡,靚啲又滑啲~

𝐒𝐎𝐋𝐎 蘇廬
📍#BELLYwongs_taiO
#BELLYwongs_cafes #BELLYwongs_cakes #BELLYwongs_noodles #BELLYwongs_sweets
凍精品咖啡
自從年初到泰國旅行時遊覽過當地熱鬧繁榮的水上市場,便被水鄉那份寫意閒適所吸引。回來以後一直惦記著那時一邊喝著Mojito一邊看著水道上船隻在來來往往的日子,然而想要在香港找到一片寧靜悠閒的樂土實在不容易,趁著近來大家沉迷於行山,便把握機會走進大澳感受水鄉之情。來之前已經鎖定了這間蘇廬,因為別看這間Cafe的門面平平無奇,進內就會發現原來是別有洞天。戶外的座位能夠看見傳統漁村的棚屋風貌,亦可看見當地居民架著小船或觀光船等在水道上往來,這些風貌全都是大澳的特色。蘇廬所提供的食物款式不多,每個種類就各2-3款。食物方面除了甜品外,還有鬆餅、多士及麵食提供,收費都是劃一價。一杯飲品 & 一件蛋糕/食物 HK$95;一杯飲品 & 一件蛋糕 & 一份食物 HK$125。不過我想大家來得這裡用餐也應該「醉翁之意不在酒」吧?大澳的風景固然是重點,不過食物來說其實也很有水準,比如說蘇廬的Tiramisu非常有名,不過吃過正餐後實在吃不下了,唯有留待下次再到訪時再試吧。值得一提的是這裡的咖啡杯非常別緻,喝的時候一直都看見心形的圖案,整個人的心情也會跟著愉悅起來。在大澳這個至今仍然保留著昔日香港漁村特色的地

豬肉蝦子麵

在大澳這個至今仍然保留著昔日香港漁村特色的地方,吃上一碗同樣具有香港特色的蝦子麵實在很地道。其實粗麵、幼麵、蝦子麵這類麵質向來都不是我的首選,怕的就是那份光想到就不禁流露出厭惡表情的鹼水味。不過眼見實在別無它選就唯有試一下,沒想到卻又刷新了我對蝦子麵的印象。蝦子麵色澤金黃、麵身柔韌彈牙,麵條上帶有一點點真材實料的蝦子,重點是竟然完全不帶些微鹼水味。豬肉經過略略煎香,肉質爽口,簡單以蔥油作調味,已經成為一碗非常美味的蝦子麵。
牛肉蝦子麵

牛肉蝦子麵的份量亦很多,牛肉帶有濃濃的牛香,爽滑不黏牙的肉質相當出色,湯頭十分惹味,與蝦子麵尤其相配,另外搭配數條新鮮生菜感覺上亦比較健康。在夠在此等美景下喝著咖啡慢活,甚是寫意。
2020-03-05
$95 (Lunch)
豬肉蝦子麵
Tea
2020-03-08 266 views
Flat white and cheese cake set, $95Minimum charge per head $45 I ordered a cup of flat white and New York cheese cake. Overall is a bit too crowded, too many tables in the small area....If you really wanna sit down and have a coffee still is a place to go ....Flat white is ok, cannot complaint but I think It could be better tho. New York cheese cake was really a bit too soft, the cheese was good but will be great of its stronger.
Minimum charge per head $45