2023-03-29 531 views
入到lift已經聞到打邊爐嘅香味!淥鼎記呢一間火鍋店直至到尋日先第一次幫襯,見到個餐牌有好幾個套餐選擇,今日同朋友揀咗呢個十分之抵食嘅小寶套餐。 首先會來四小碟小食,有鹽酥雞、拍青瓜、豬肚、同埋鳳爪。個鹽酥雞十分之出色,香口之餘仲要非常之脆!套餐包一個酸菜魚或雞煲或椰子雞,三選一。因為成日食雞煲嘅關係,我哋今次就揀咗酸菜魚,而火鍋湯底就揀咗麻辣!酸菜魚10分出色,魚肉非常嫩滑, 一條骨都冇,好適合我呢啲從來唔喜歡食魚嘅人。而酸菜魚呢個味道唔會十分之辣, 但就幾麻, 臨尾嘅時候食到粒花椒,口部麻痹長達成分鐘咁耐。跟住就打邊爐,麻辣湯底我哋揀咗小辣,我就覺得一啲都唔辣,鍾意食辣嘅朋友可以揀中辣或以上。 而打邊爐嘅配料都同其他火鍋店相若,肥牛,豬肉,雞肉,各類丸類等等! 平心而論,而家坊間有好多同類嘅火鍋店放題選擇,而呢間餐廳呢一個小寶套餐嘅價錢只係二百幾蚊,有咁多嘢食,實在十分之抵食, 性價比易高!
平心而論,而家坊間有好多同類嘅火鍋放題選擇,而呢間餐廳呢一個小寶套餐嘅價錢只係二百幾蚊,有咁多嘢食,實在十分之抵食, 性價比易高!