2017-06-25 204 views
放工係吉之島行完街,完全諗唔到想食咩,經過這間店舖,企係門口研究餐牌菜式,都好耐無食過台灣菜了。睇完餐牌發現套餐都幾吸引, 賣相好似唔錯,反正諗唔到食咩,就進去試試。位置都幾大,而且也不是需要輪候很久,環境舒適。我們兩個人,一個點選了一葉家滷·水拼盤配肉燥A菜及白飯(雞翼,牛腱,鴨舌,滷蛋,豆腐及蘿蔔),很失敗無鴨舌,用牛腱再代替。而拼盤味道普通,像普通滷水店食物差不多,都入味的。牛腱就味道唔錯,而且夠口感,其它都沒什麼特別。肉燥A菜好食,啲肉燥好好味,不會太咸。配上A菜唔錯的配搭。而且套餐包白飯一碗,凍珍珠奶茶/蜂蜜果味紅茶,朋友點選了凍珍珠奶茶,值得一讚是這店舖的珍珠奶茶是自己落糖漿的而本人就對套餐沒什麼興趣,點選了雲腿菜肉錕飩雞鍋,這個雞鍋份量都算大份,而且足料,湯味道唔錯,好鮮雞湯味,菜肉錕飩菜和肉夠平均不會 太漏,隻雞也不太老,重點真係有雲腿,唔錯唔錯。去食台灣菜無理由唔食蚵仔煎,所以我們點選了一份試試。個蚵仔煎不會太多粉漿,而且蚵仔份量都ok , 不過醬汁就有點不配搭,用蒜粒蠔油芡汁,有點怪。不過唔用醬汁很好食的這間台菜不過不失,普普通通,價錢又不太貴,是可以一試的。說太好

這間台菜不過不失,普普通通,價錢又不太貴,是可以一試的。說太好食絕對無可能,但太難食又不是,而且這個價錢差不多,服務態度,上菜程度,環境都算可以,值得經過一試
2017-06-21
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)