<慢煮工業>呢間餐廳一直被身邊既友人推介,今日難得放大假,一於晚餐同朋友來試試。未進入餐廳已經見到一大班人等位,幸好有預先booking,所以好快有位了!餐廳既設計偏向歐陸風,除了聖誕裝飾外,亦掛有吊燈同復古木製小裝飾,感受出店主既精心佈置。而餐廳服務傾向自助形式,需要自行到櫃枱落單同取餐具。由於menu內每款既食物都好吸引,所以我同朋友二人一共叫左六款小食!芝士波菜焗蠔($58)朋友本身不太吃蠔,但一聞到濃濃既芝士香味,就二話不說拎起來吃,果然無令人失望,除了有芝士味外,還充滿著蠔既鮮甜味,正!黑松露芝士薯條($38)薯條即叫即炸,而且份量很多,而我特別喜愛佢既黑松露酸醬,跟薯條上既芝士味非常夾,我同朋友一邊傾一邊食,五分鐘就比我地吃清光!美國安格斯西冷牛扒($98)牛扒約六成熟,肥瘦均勻,不會過份生過份熟,肉汁非常豐富,沒有太韌或油膩既感覺!炸海鮮($58)令人驚喜既小食,入面有炸魚柳炸蝦同炸魷魚圈,樣樣香脆可口,而且每樣至少有二件,好岩同朋友share開心食!芝士流心蛋大啡菇($30)見到有芝士二話不說就點了,一咬開,芝士及蛋汁湧晒出來,三層不同口味融為一體,好j
芝士波菜焗蠔($58)
黑松露芝士薯條($38)
美國安格斯西冷牛扒($98)
炸海鮮($58)
芝士流心蛋大啡菇($30)
見到有芝士二話不說就點了,一咬開,芝士及蛋汁湧晒出來,三層不同口味融為一體,好juicy,令整個菇既口感更豐富!
Periperi炸雞($68)
主要為雞腿同雞翼,雞肉既肉質非常嫩,非常配合炸雞上既蒜蓉汁!

總括來說,餐廳食物質素高,而且十分抵食,下次有機會必定試試豬仔骨同羊架

芝士波菜焗蠔
黑松露芝士薯條