2018-08-03
今晚約左朋友係旺角食飯,係眾多食肆中揀左位於兆萬中心的平昌,係食限時韓國燒肉放題的。我地都算早上去,6:45pm 左右到,入座後一陣就已經座無虛席。餐廳地方寬敞,仲可以打開張椅放D袋同隨身物品入去,好貼心。入座就有OPPA幫你開爐同倒爐邊蛋漿~仲已經放低左泡菜同芽菜依兩種必食的韓式小食~一張長長的Menu, 雞、牛、豬、海鮮、蔬菜、熟食……應有盡有。隨便點左一D之後就出去揀飲品,好多選擇,我揀左我未見過的蜜桃汁,好開心~食肉獸先叫左一些肉,特級豬頸肉烤到外脆內軟、五花肉有簿切又有厚燒,雞肉好滑好香,仲有原隻雞翼、連串燒都有,而牛肉就係最鍾意、又多款,有烤肋牛排骨、烤牛脷等等,仲有辣同唔辣揀,因為個人唔食得辣,所以都係揀哂唔辣,不過D肉本身已經醃得好軟好入味,唔駛點醬都已經好可口!之後仲點左蠔、鯖魚、帶子、午餐肉同腸仔果D~ 一定要大讚條烤鯖魚,燒完之後唔會乾,好juicy, 再加埋本身有D鹽,可以帶出鮮味,真係一點再點。90分鐘燒野食都已經好滿足,無乜試熟食,淨係點左煎海鮮蔥餅,熱辣辣,又香脆~爐邊蛋都要花D時間等佢成型,有少少燶先夠可口,我加左一次蛋漿,仲自己加左D泡菜入去,即刻唔覺