2015-08-19
呢排成日聽到細妹介紹有間神級放題好抵食,1730~1930有85折優惠,一個人200蚊都唔洗,好抵食!!!難得放假就梗係去試試啦!平日早去已經好多人入去食~ 侍應好忙但都無待慢我地~ 仲要服務態度好好添去到見到飲品區真係咩飲品都有,果汁先生、鴻福堂涼茶都有… 放題~魚生梗係即嗌啦!三文魚刺身好厚身,魚脂分布均勻,好靚嘅魚生~ 珍寶赤海蝦同甜蝦係必食~ 甜蝦肉色澤粉嫩光鮮,新鮮程度極高,肉質爽口鮮甜,珍寶赤海蝦真係好大隻!肉厚,質感夠,入口鮮甜,回味度高北寄貝大塊爽口,刺身質素不錯熟食款式多~ 特色焗扇貝,用芝士同沙律醬去焗,但一d都唔覺得膩,好滋味,令人更想食,扇貝毫不吝嗇,大粒厚肉,推介!!!辣酒煮東風螺,螺肉大隻,唔好以為會好辣,佢係微辣惹味,唔錯ga!卷物方面,推介鰻魚芝士卷同蒜香和牛卷,鰻魚芝士卷,芝味濃,但無蓋過鰻魚嘅味道,令鰻魚食落更香更味美;蒜香和牛卷,和牛熟度剛好,牛味重,卷中嘅青瓜適度調和和牛的膩度,令卷物食落帶點清新口感,推介!壽司方面推介北海道鮮帶子同醬燒珍寶蟹棒,鮮帶子大粒厚肉,食落鮮甜,番尋味指數極高!醬燒珍寶蟹棒真係好大條,有手指咁粗,又厚肉,食落好有質感甜
去到見到飲品區真係咩飲品都有,果汁先生、鴻福堂涼茶都有…
北寄貝大塊爽口,刺身質素不錯
甜品有好多選擇~ 嗌左楊支甘露,焦糖燉蛋,意式奶凍,芒果糯米糍,熱情果桑子餅同木槺布甸~ 焦糖燉蛋,意式奶凍,熱情果桑子餅同木槺布甸都係推介之選
焦糖燉蛋,焦糖份量厚薄適中,燉蛋多嫩滑,甜度令燉蛋更好食~
奶凍同木槺布甸質感都好幼滑~ 奶凍奶味十分濃郁~ 必推!
熱情果桑子餅酸甜口味好岩夏天的感覺,忌廉芝士作襯托,甜品的甜,忌廉芝士香加上熱情果桑子的酸甜,令人愛上呢個甜品
雪糕,當然放題唔少得,雪糕係雀巢品牌,有大腳板,不同口味雪糕杯,呍呢嗱,朱古力,芝麻等等… 都係自助任食
以咁抵價去食高質放題,難怪細妹每月黎一次,成日嗌去啦!