2017-06-21
今日等朋友收工,無聊開openrice睇見到這間放題原來10點有得平喎,就最後決定去食宵夜放題,去到見到都幾大間而且坐得十分舒服吾迫,之後我就一路寫野食,而朋友出去見到有吾同的沙律,我地每款都要左少少拿返黎,食下菜幾新鮮又開胃同開始等食主菜啦。因為朋友吾食刺身得我一個人食,所以每款只叫左2件,今次叫左最愛的挪威三文魚,油甘魚,甜玉子,劍魚腩,俄羅斯甜蝦,帶子,講真刺身吾叫十分厚身但好新鮮又甜,而且仲要冇雪味添,質素都吾錯。之後其他野食都黎,羊鞍沒有薄荷醬但味道因為加左香料,味道剛好。炒雜菜有牛油香食完我地仲叫多一次黎食添。蒜香牛油炒帆立貝,好香洋蔥和牛油香,帆立貝吸晒味好味道。芝麻雞翼炸得好脆又吾油身,不欠不同的壽司同卷物都黎啦,所有都細細件,食完可以再食過!~牛油果軟殻蟹卷,牛油果好香而軟殻蟹都吾會得個炸皮吾錯。海膽手卷,海膽質素可接受,份量也得多。燒翠肉瓜和蕃薯仔當然不可不叫啦,翠肉瓜微燶又有瓜香好味,我之後都有再叫,因為喜歡佢吾會太乾身。鰻魚熱呼呼,醬汁夠吾錯。沒想到鐵皮赤大蝦係咁樣,已經冇咩期望,但意外醬汁吾錯而蝦夠新鮮吾會梅,朋友都讚好。第二輪壽司叫左三文魚,池魚王,油甘魚,
第二輪壽司叫左三文魚,池魚王,油甘魚,柚子皮鹽燒平目魚,油甘魚質素吾錯有魚油的,平目魚少少咸加上微魚幾好味。差不多食完當然要出去再食甜品啦,雪條和甜品布甸,乳酪,而且仲有軟雪糕添...最後我地就一人一枝雪條再加多個道地解茶作為今餐消夜晚餐的總結,最後我地都沒想到咁夜黎到質素都保持到,可以再黎食過!~