2017-05-17 1647 views
今天要去黃竹坑見客開會,一開就2個鐘,出來已是一點多,一個人本來想到銅鑼灣先醫肚,但上到黃竹坑地鐵站見到呢個黃竹坑熟食市場非常熱鬧,好多人,仲要係好多OL, 心諗D嘢食應唔會太差,急急腳行落去醫肚。上到一樓見到泰國歺廳有2間,選擇左最多人呢間,有好多午市套餐,叫左牛腩加鹵水豬手河粉清湯底,熱檸水。過了一陣有三位c9坐下,睇來係熟客,她們叫左套餐之後,就突然走出去,跟著她們面前多了一碗例湯,原來係免費的但要自己裝的,我也弄了一碗(青紅蘿蔔煲豬骨),好有媽媽煲的湯味,味道濃,夠火喉,好好飲!等左一陣,湯河到了,份量對女孩子可不少呢,樣子OK, 泰式牛腩好淋,有牛肉味,同埋是泰式煮法;鹵水豬手相當入味也好淋,同埋足料,河粉比較鞋左少少,但$38有呢個質素,仲包餐飲,好過好多歺廳了!

2017-05-17
Type of Meal