2021-05-04 43 views
今日LUNCH同朋友去左得寶花園搵地方食飯,諗諗下好似都幾耐無食過泰國野,見到間餐廳環境都唔錯,就決定入去!午市套餐價位都幾實惠,最貴的餐都只係HK$53因為今日天熱真係太熱,所以就加左$10轉做青檸梳打!🍡青檸梳打梳打一如以往都係提供泰國玻璃樽的梳打水,配上已切好的青檸及冰塊,一飲落口就即刻透心涼,舒服哂!!🍡正宗泰式海南雞飯雞肉幼嫩程度尚可,肉質唔算係好滑好嫩,但又未去到好嚡!油飯對我黎講可能煮的時候水份量比較多,導致飯粒比較淋身!!🍡椰汁雞湯椰汁雞湯的材料份量好多,包括有超多的雞肉,海量的蘑菇同埋車厘茄!!!雞湯飲落去比較溫和唔刺激,帶有酸酸的味道好開胃,同時有少少椰香味,但香茅香氣唔算太突出!!🍡馬拉盞炒椰菜苗椰菜苗好爽好脆,分量都好多! 但馬拉盞味唔算太突出!!

午市套餐價位都幾實惠,最貴的餐都只係HK$53

因為今日天熱真係太熱,所以就加左$10轉做青檸梳打!

🍡青檸梳打

一飲落口就即刻透心涼,舒服哂!!

🍡正宗泰式海南雞飯

雞肉幼嫩程度尚可,肉質唔算係好滑好嫩,但又未去到好嚡!

油飯對我黎講可能煮的時候水份量比較多,導致飯粒比較淋身!!

🍡椰汁雞湯

🍡馬拉盞炒椰菜苗

椰菜苗好爽好脆,分量都好多! 但馬拉盞味唔算太突出!!
2021-05-04