2021-03-09
香港好少見有得食北京填鴨,就算有得食通常都又貴又少。呢間老掌櫃就唔同!佢既北京填鴨勁大份勁抵食!而且價錢唔算貴👍另外佢都有好多東北菜食,本menu勁多頁,勁多選擇,今次我食既每樣都幾高質,真係價廉物美。 1️⃣北京填鴨(半隻)($168)就係為左佢黎呢度食。冇諗到半隻都咁大份😳。成碟都有十幾廿舊,五六個人share都絕對夠食!包埋啲青瓜同埋蔥,鴨肉既油脂感同青瓜、蔥既清爽夾埋一齊,再點埋佢鹹鹹地既醬一齊食,超級滿足🥰好好食! 2⃣️糖醋魚片($78)魚片好大塊好多。味道酸酸甜甜,炸衣吸受啲醬汁既味,亦唔會比啲汁浸到太淋太濕。 3⃣️紅油抄手($48) 有成十舊。皮夠薄,餡料都幾足,入面啲肉唔會一啖就冇曬。個汁好好味,夠辣,但係唔會太鹹。食落好惹味👍 4⃣️回鍋肉($78)又係大大碟。味道唔錯,但係呢個就冇另外覺得咁驚艷,肉幾大塊帶啲軟骨,我自己就唔係好鍾意啲軟骨😂不過朋友就好鍾意。呢個既調味我覺得有少少太鹹,不過可接受既,始終回鍋肉本身就係一個幾重口味既菜式。Overall都係一個及格既回鍋肉黎!
1️⃣北京填鴨(半隻)($168)
2⃣️糖醋魚片($78)
4⃣️回鍋肉($78)