2021-10-17
前幾日想食放題,就同朋友嚟咗旺角呢間樂天大喜屋度dinner。價錢每位$228加一,晚市放題黎講都算係抵食。首先落單見到刺身、壽司、一品料理、炸物嗰啲一應俱全。揀咗幾款我鍾意食嘅嘢之後,係等緊食物嘅同時,我就出咗去夾一啲熟食同埋拎飲品啦。雖然知道放題食刺身先係回本位,但見到啲熟食我都係忍唔住夾咗啲,有咖喱魚蛋、蠔皇薯仔牛肉、甜酸齋同埋波波腸。牛肉有驚喜,估唔到可以煮得咁淋,仲好有牛味。刺身我主要都係食三文魚多啲嘅,三文魚好厚切,正。朋友就鍾意食帶子多啲啦。呢到有好多壽司食,除左普通款之外仲有啲創作壽司,例如鰻魚玉子燒,同埋啲卷物。花之卷都有得任食!我平時少食炸野,所以天婦羅就主要都係朋友食。串燒我就叫左雞軟骨同埋牛舌,灑上少少檸檬汁都已經唔錯。有任食嘅雪糕同甜品可以拎,不過如果要Haagen Dazs 或者Movenpick 就要落單點,只限每人一杯。我地本身諗住最後先點,點知到last order嗰陣唔記得左!好彩店員好好人,肯照拎比我地,咁我就有Movenpick食啦!
價錢每位$228加一,晚市放題黎講都算係抵食。
我平時少食炸野,所以天婦羅就主要都係朋友食。
串燒我就叫左雞軟骨同埋牛舌,灑上少少檸檬汁都已經唔錯。