2015-08-23 2894 views
旺角有很多放題餐廳,今次朋友就帶我去食大滿喜,哈原來也是開飯的推介熱點,真巧合訂咗五點半場,不算多人,而且安排了卡位,位置闊落,坐得鬆動!食放題點可以無刺身,種類雖不算多,但都有三文魚、劍魚腩、象拔蚌等等,而且仲要係厚切,師父亦好有心機排得好靚仔,抵讚!個人最鍾意食珍寶赤海蝦,肥美大隻,肉質鮮甜,屬於必點項目!壽司又有很多款,三文魚鰻魚這些一定點,但我覺得最特別屬於泰式虎蝦,上面有一點點的甜酸醬令感覺很特別,完全將泰式食法融入壽司之中!肥牛鍋也是值得一吃,牛肉份量夠多,亦有生菜金菇豆腐伴碟,熱辣辣好好食!最後蟹粥亦都屬於必食推介,粥煲得香滑好食,蟹亦調較得入味,在肥膩的一餐中可以清清腸胃!其實食放題真係好抵食,仲有好多炸物、串燒、天婦羅、其他熱食,而且仲係飲品任飲,不過唔可能全部都「手機食先」啦!但我覺得大滿喜的質素真的不錯,有機會會再來放縱一番!

蟹粥、肥牛鍋
一口芝士、芝麻雞翼