年頭已經試過同一地點嘅另一間半自助午市定食,呢次再試呢間,早排又食過呢間嘅晚市放題,食物質素種類都係好嘅,所以都預期無失望。價錢睇你揀食乜,價錢由$40起,有鹽燒鯖魚,牛肉飯,雪花牛鍋,刺身盛,刺身丼等等選擇頭盤全部半自助形式,不過唔包海鮮同甜品,飲品包一枝/罐。熱食有薯格,咖喱角,正常味道咖喱蘿蔔魚蛋,麻辣炆牛舌,好入味,牛舌未夠淋冷盤應該同晚市放題差唔多,沙律菜,中華沙律,凍螺肉,醃酸蘿蔔,白雲鳳爪,全部都係正常味道,反正都係叫貨現成食物唔會伏。白雲鳳爪算有驚喜,佢有啲好似薑蓉嘅野一齊醃,雖然唔食得出係咩口味,但好食主菜1:窩蛋牛柳粒飯定食 $50份量大,有驚喜,牛柳粒有啲好軟嫩,亦有啲帶筋位,至少唔係茶記醃到超淋,如果唔攪勻,比時間佢有機會有飯焦食要投訴嘅係比隻膠羹食真係好有難飯!主菜2:角切雜錦魚生丼定食 $60呢個份量都夠,魚生粒量足兼新鮮唔hea架埋單$110二人,無加一,呢點好過好多餐廳,冇服務都收我加一滿足滿足

頭盤全部半自助形式,不過唔包海鮮同甜品,飲品包一枝/罐。

熱食有薯格,咖喱角,正常味道

咖喱蘿蔔魚蛋,麻辣炆牛舌,好入味,牛舌未夠淋

主菜1:窩蛋牛柳粒飯定食 $50
要投訴嘅係比隻膠羹食真係好有難飯!

主菜2:角切雜錦魚生丼定食 $60
呢個份量都夠,魚生粒量足兼新鮮
唔hea架

滿足滿足

2021-05-18
$55 (Lunch)
2021-06-08 0 views
在创兴广场楼下考虑了一下,最后决定走上八楼吃日本放题。平常日子是每位210元,吃两个小时,价钱不算贵。如果不是繁忙时间,价格更便宜。室内的环境比较宽敞,加上由于是周一晚上,餐厅客人不多,空间更加开阔。除了一些熟食,鱼生、寿司、天妇罗等日式料理都是是以手机扫二维码落单。下单多少会给多少,不会漏单或刻意减少数量,这点值得一赞。日式放题肯定离不开鱼生,东西都很新鲜,尤其是虎虾和甜虾,非常鲜甜。另外,脊烧寿司也很有水准。反正给的钱是可以吃到应有的东西,值得试试。

鱼生
寿司
2021-06-07
鱼生
寿司
  • 甜虾
  • 虎虾
2021-05-26 516 views
滿心歡喜的去但今天失望而回。這個集團的幾間放題差不多全去過。從來沒有聽說中午放題是沒有生果食的。今天去到這間。居然遇到沒有生果的放題。刺身是他多間集團旗下的放題最差的,刺身不新鮮。而且切得小小的一份。燒羊架又搽又乾亦都不像是即時製作。如果同價位來說。比他好的選擇多的是。不知這個集團為何會有一間相對比較那麼差的。完全影響集團聲譽。希望這個集團會有作出改善。因爲我到過其他幾間也是不錯的。這間店我就不會有下次了。說實話服務員的服務是不錯的。衹是食物質素相對比較差。
滿心歡喜的去但今天失望而回。
這個集團的幾間放題差不多全去過。從來沒有聽說中午放題是沒有生果食的。今天去到這間。居然遇到沒有生果的放題刺身是他多間集團旗下的放題最差的,刺身不新鮮。而且切得小小的一份。燒羊架又搽又乾亦都不像是即時製作。如果同價位來說。比他好的選擇多的是。不知這個集團為何會有一間相對比較那麼差的。完全影響集團聲譽。希望這個集團會有作出改善。因爲我到過其他幾間也是不錯的。這間店我就不會有下次了。說實話服務員的服務是不錯的。衹是食物質素相對比較差。
2021-05-18 769 views
今次上去先知道轉左新定食menu, 款式沒增加或感覺更吸引,我和朋友都說變相加了價,沒以前的吸引了!我和朋友都選了魚生四食丼,份量比以往的更少,賣相亦不算吸引。自助區的食物款式選擇比以前少了,連罐頭桃呢啲普通貨式也沒了,沙律區位置被甜品霸佔了,但食定食的食客又不能選取,變相食物供應又再縮少了。現在午巿定食更限時了,食得有點無癮。看見有食客不知遊戲規則,食定食但拎了貼品回檯,職員叫他們把甜品放回凍柜。我心諗,現在疫症未完全退下,這樣把沒獨立包裝的甜品放回,供下一位食客不知情下食用,好像不大衛生吧!!這個價錢旺角區很多別的選擇,所以,暫時間我們還是不會打算再幫襯。

現在午巿定食更限時了,食得有點無癮。

2021-05-17
$70 (Lunch)
  • 青紅蘿白湯
食咗兩個鐘收得一次野刺身盤搭咗三層先有人肯嚟收一收但收完之後你再冇見到有人收野了枱面長期都係食剩嘅嘢 搞到食客冇哂食慾7點鐘入座時講都明九點鐘離座但係7點9已經有人送咗張單嚟叫我哋埋單8點3前已經找好晒錢提我哋9:00又要再離開茶餐廳呀?第二輪叫嘅刺身其中帶子一食落口要即刻吐返出嚟因為太腥地下雖然闊落但係非常殘舊地下亦都非常黐粒, 隻鞋好似黐住咗好多香口膠咁雖然闊落但係非常殘舊地下亦都非常黐粒, 隻鞋好似黐住咗好多香口膠咁樣 整體非常差劣 我本人喺度發誓以後唔會再嚟
食咗兩個鐘收得一次野

整體非常差劣 我本人喺度發誓以後唔會再嚟
2021-05-12
Dinner
2021-05-11 859 views
去食五點半食晚市時段,只需要175蚊加一服務費就可以食用兩小時放題👍由於一早已經經openrice訂位, 因此並不需要等好耐位就可以安坐於店內😊一埋位第一時間當然係點嘢食啦,食物好快就送到嚟,而且亦都冇咩漏單嘅情況 ,呢點係好值得讚賞嘅👍 最鍾意食佢哋嘅黃金帆立貝,真係好香好好食。粒帆立貝好大粒,連埋舖係面嘅沙律醬非常之香口,一啖食落肚非常之滿足❤️唯一缺點就係比較油膩,如果減緊肥就唔推薦食啦😉 另外亦有鰻魚,味道都幾唔錯,但係份量就細咗少少🤔出面自助吧亦都有好多嘢食可以選擇,包括一些海鮮類產品例如蝦 .蜆 .螺等等, 味道亦都非常之唔錯👍自助吧亦都有好多其他嘢可以攞,包括咗湯,佢哋啲湯熱辣辣,而且味道好足,所以好推薦飲下😉另外出面仲有一啲前菜,例如日式螺肉,中華沙律等等。飲品方面亦都有好多選擇,大大嘅落地櫃成幅牆咁大,相信你要飲咩都基本上會有,甚至連啤酒都有幾款選擇㗎😊另外我最推薦佢哋嘅梅酒,真係非常之好飲👍第二樣我最推薦嘅食品就係吉列炸蠔 ,雖然佢哋嘅炸漿都幾厚下,但勝在熱辣辣,而且非常之脆口, 一啖咬落去, 炸蠔嘅汁甚至會滿溢於口腔之中, 非常之正👍 裏面亦都有好多壽司類食品,

裏面亦都有好多壽司類食品, 當然唔少得我最鍾意嘅花之戀壽司啦❤️花之戀壽司味道幾好,而且細細粒方便我哋可以唔使咁飽肚 ,等我哋個胃有多啲空間容納其他美食吖嘛👍

呢個係辣醬嘅蝦, 原本係諗住食黃金大蝦㗎,即係鹹蛋黃醃製嘅大蝦,但去到嗰日唔知咩原因冇咗得返呢個😩唔太推薦大家食,個人覺得味道麻麻而且非常之辣👎畀番鹹蛋黃大蝦我呀😭

佢裏面刺身嘅選擇其實好多,之前如果刺身嘅份量嗌得多仲會有啲乾冰喺度噴煙好靚㗎 ❤️但唔知點解當日就冇咗呢樣嘢🤔但唔緊要啦食物先至係最重要,個人比較鍾意佢哋嘅刺身包括希靈魚,三文魚,帶子,呢三款刺身我覺得非常之好食👍

炸蟹鉗較為普通,亦都唔夠熱👎

個人好鍾意佢哋嘅牛舌, 加埋啲檸檬汁非常之美味。牛舌味道非常之香,而且唔會非常之刃,唔會話好難咬。個人嚟講非常之鍾意👍唯一缺點係牛舌嘅份量每一次嚟得都唔同,有時會非常之細塊,有時就會係適中份量,呢啲真係靠運氣啦🤣

雪糕方面有haagen dazs雪糕,限量每人一杯嘅啫👍但係有幾款口味可以選擇,外邊亦有個雪櫃放住幾款唔同嘅雪糕或者雪條,但個人對於冰櫃裏面嘅雪糕雪條興趣不大🤣

整體而言今次嘅用餐體驗十分良好,中間朋友因為遲到遲咗入餐廳,但職員願意將我哋原本食到七點半放寬畀我哋食到八點,處事非常之彈性,我個人覺得非常之好👍 環境方面都算乾淨,唔會話好污糟👍 食物質素亦都唔錯,上菜速度快👍職員亦非常之有禮貌👍

2021-05-04 535 views
以前食午市定食既時候, 都係飲品小食甜品任拎。 最近換左玩法, 只可以拎一飲品, 不可拎甜品。 我吾知道, 一出去拎第二包, 坐到返埋位那刻就俾人收返。 間餐廳係有專人監視住你拎左幾多包野飲同拎左d 咩食物。隔離桌吾知, 拎左甜品(出面無牌寫住係只for 放題客人), 都係坐到返埋位那刻, 立即被人收哂😂😂😂😂當然其實飲品最多咪飲兩包, 而食放題既人都對甜品不太感興趣。咁樣玩法, 真係幾無癮; 可能因為咁, 而少左好多人去食午餐。🙈🙈🙈 佢d 規則成日轉來轉去, 記得睇清楚啦。
以前食午市定食既時候, 都係飲品小食甜品任拎。
2021-03-13 3339 views
星期一至日都有嘅午市定食,真係超級無敵勁抵食👍👍👍我同朋友星期六黎食,限時90分鐘,餐廳16:00落場休息平均每位$55左右,包一個定食,一罐飲品,一粒雪米糍同埋自助區各類美食😋😋😋我同朋友嘅定食同埋跟嘅珍珠米白飯都唔錯,上餐時間快👏👏👏自助區美食方面:今日係青紅蘿蔔粟米湯,夠火喉,好好飲👍👍👍仲有泰式鳳爪都唔錯👍👍👍不過個口水雞就超級難食,又甜又唔知想點咁,有待改善🤣🤣🤣
星期一至日都有嘅午市定食,真係超級無敵勁抵食👍👍👍
我同朋友星期六黎食,限時90分鐘,餐廳16:00落場休息

我同朋友嘅定食同埋跟嘅珍珠米白飯都唔錯,上餐時間快👏👏👏

自助區美食方面:
今日係青紅蘿蔔粟米湯,夠火喉,好好飲👍👍👍
仲有泰式鳳爪都唔錯👍👍👍
不過個口水雞就超級難食,又甜又唔知想點咁,有待改善🤣🤣🤣
2021-03-13
$55 (Tea)
2021-02-23 3338 views
提前預訂5:30三位的。當食到7:00就截單不準再點。並不是服務員所謂一般的Last order。系完全的截單不能落柯打。早講清楚我咪提前點多少少嘢食囉。他們所謂的Last order蕩然無存的我是服了。
我是服了。
2021-02-20
Celebration
Chinese New Year
Dining Offer
Coupon
2021-02-20 2098 views
Staff:Good manners, responsiveness and caringIt is also very fast to clean up the dishesSeating:Sit in the booth. It won't be too crowded. The air conditioning is comfortable, neither too hot nor too cold.Food: Species: Not too many. There are about seven kinds of sashimi, but I only ordered tiger prawns, salmon, and strips. The food is good and fresh Taste: Not bad, personally think it is good. The barbecue is so ordinary, too salty! Other all calculate in the upper level ~ Food safety: n
Staff:

Seating:

Food:

Food safety: no adverse reactions after eating

Overall, high cost-effective, recommend everyone to patronize
2020-04-18
  • 刺身
  • 燒菠蘿
  • 魚生
2021-02-17 2099 views
3小時,200多元,那找……食物種類多,點餐 方便,來也快……職員有禮,盡責……只是 有些坐位空間 (枱與枱之間太近),人多時 很吵……坐不了3小時魚生,壽司,炸,湯,熱,還有 飲料不限取,也有自取食物,甜品,冷盤 清酒……物超所值,細食朋友們 聚聚 3小時……也不錯
3小時,200多元,那找……

物超所值,細食朋友們 聚聚 3小時……也不錯
2021-02-03
$208 (Lunch)
2021-01-28 2352 views
午餐想吃刺身,在Openrice搜下發現大滿喜有午市定食(因為不夠時間吃放題),而且不收加一服務費,所以決定一試。午餐包含一客定食,一罐飲料及一粒雪米糍;至於小食、湯品則在自助區自行領取。刺身比預期的新鮮,而且用冰盤盛載,保持鮮味。至於小食也有數款選擇,味道也不錯!下次有空可以再去

下次有空可以再去

2021-01-27
$60 (Lunch)
  • 刺身
2020-12-30 2182 views
今日專程從屯門出旺角食放題,但沒諗過會這麼失望,先講講赤貝刺身同希靈魚刺身口感竟然係淋身,蝦刺身亦不見得新鮮,辣花螺全完唔掂口感唔知點形容好,炒雜菜咸到飛起叉燒湯烏冬淡而無味雞湯好重味精值得食同最好食只得沙律吧的泰式無骨風爪同炸薯角感覺上自己好似去左食爭鮮,總括來講一個字形容"差"
刺身亦不見得新鮮
,辣花螺全完唔掂口感唔知點形容好
,炒雜菜咸到飛起
叉燒湯烏冬淡而無味
雞湯好重味精
值得食同最好食只得沙律吧的泰式無骨風爪同炸薯角
感覺上自己好似去左食爭鮮,總括來講一個字形容"差"
2020-12-07 1939 views
今日同女女上黎食中午,原本係想食放題,但原來有午餐set包埋自助區所以一試野食不過不失,但自助區有好多野食,抵番曬值得一試。如果自助區既飲品都可以自助就好啦,個人比較貪心啲。仲有,係可以由12點坐到3點,同班fb黎食下野吹下水都唔錯
野食不過不失,但自助區有好多野食,抵番曬

2020-12-07
$50 (Lunch)
2020-11-26 1567 views
當日二人同行,完全唔需要排隊,話入就入.環境一般無咩特別,由正門入已經見到自助區,有湯,熱食,飲品,餐前小食.落單叫野食都係連鎖集團作風掃QR code. 一睇刺身真係得好少款式,不過直得一講係燒牛舌,軟硬適中仲幾有味,壽司可以一讚係舊飯唔會好散, 一睇就知人手整.味道不過不失,其他食物其實同幾間連鎖店無咩特別大分別,只不過可以有個地方有得坐耐少少,若果真係要食好野,應該去散叫日本餐廳好過食放題.
2020-11-24
  • 鹽燒牛舌