一向幾中意去灣仔既新泰食泰國菜, 因為環境唔錯, 地方又好大又好坐, 再加上價錢唔貴, 所以我都幾常會同朋友係呢度食LUNCH 或者DINNER~ 尋日我又再去光顧了~ 環境一樣好有泰國FEEL, 服務員絕大部份都是泰國人, 給人滿滿泰國情懷風味~ 食物方面, 呢度選擇真係好多, 平時大家中意既熱門泰國菜式呢度有, 就連肉骨茶都有呢, 好想試試~ 今次由於同朋友二人, 所以小小地叫左三個菜~包括: 小食拼盤(蝦餅,魚餅) 細肉骨茶 濕炒海鮮河 小食拼盤(蝦餅,魚餅) - 剛炸好就上桌, 脆卜卜熱辣辣, 二款當中我比較中意蝦餅, 除左食落唔實之外, 仲有彈牙既蝦肉, 沾啲酸甜醬, 好好食~ 魚餅都唔錯, 不過蝦餅好食少少~ 小肉骨茶- 好有驚喜!! 肉骨茶湯好濃厚呀, 滿滿既中葯材味, 至LIKE! 材料充足豐富, 分別有排骨、豆卜、桂圓等等 排骨煲到好淋既排骨, 排骨啲肉係淋到唔洗點咬就開, 中間仲要有好好味既軟骨痴住, 好好味呀~~~ 濕炒海鮮河 -用料十足, 包括尤魚、蝦、青口、菇菇, 粟米條、菜心等等, 汁味道唔錯, 調得好好味, 海鮮都幾彈牙爽口, 特

所以我都幾常會同朋友係呢度食LUNCH 或者DINNER~

給人滿滿泰國情懷風味~

就連肉骨茶都有呢, 好想試試~

今次由於同朋友二人, 所以小小地叫左三個菜~包括:
小食拼盤(蝦餅,魚餅)
細肉骨茶
濕炒海鮮河

魚餅都唔錯, 不過蝦餅好食少少~

材料充足豐富, 分別有排骨、豆卜、桂圓等等

排骨煲到好淋既排骨, 排骨啲肉係淋到唔洗點咬就開,
中間仲要有好好味既軟骨痴住, 好好味呀~~~

汁味道唔錯, 調得好好味, 海鮮都幾彈牙爽口, 特別中意果二塊大大塊尤魚,
好鬼死彈牙呢~ 不過河粉個底有少少痴住, 不過都唔礙事既, 唔錯~

埋單唔洗三百, 朋友找數, thank you!

新泰東南亞餐廳
灣仔軒尼詩道314-324號 W Square 2樓
2019-01-28
Waiting Time
1 Minutes (Dine In)