新泰東南亞餐廳

Sun Thai Restaurant
2019-05-09 4336 views
約了朋友在灣仔喜帖街 happy hour,傾得興起。。。意猶未盡 ,一於轉場去附近的泰國餐廳繼續下場。。。食 dinner是也!上次已經光顧過這家餐廳的盧押道分店,所以對它的菜式和水準也有一定的認識。 今次encore再來, 就一於試一試這家軒尼詩道分店, 水準是否及得上其盧押道分店。今晚我們只叫了以下四樣東西:泰式蝦炒金邊粉 $98金邊粉炒得很乾身, 咬下去軟靱有致,很滑、很有口感 。 金黃色的蛋餅網放在金邊粉的上面 , 賣相非常精緻 , 蛋網 吃起來 一點也不油膩, 蛋味很濃郁、很香 ;配上蝦仁和花生碎 一起吃,口感跟食味均十分精彩, 一吃便知是用心之作!醃無骨鳳爪沙律 $68酸酸甜甜的泰式鳳爪一直都是我的至愛, 起了骨的鳳爪,吃下去很爽, 偶爾吃到「較位亅的軟骨, 口感則十分脆, 而且感覺到骨膠原的豐富, 想著想著。。。就不其然再多吃一隻! 直至全碟鳳爪逐漸、逐漸地在我們的眼簾裏消失了為止!泰式青咖哩(雞肉) $78咖哩雞的雞件 ,是已經去掉了雞骨的啖啖淨雞肉 ,十分貼心,很適合懶人吃! 雞肉吃下去很嫩滑,而且一點也不肥膩,十分適合愛健康的福福郎。 青咖哩汁很creamy 、很

今晚我們只叫了以下四樣東西:

泰式蝦炒金邊粉 $98

醃無骨鳳爪沙律 $68

醃無骨鳳爪沙律

泰式青咖哩(雞肉) $78

青咖哩汁很creamy 、很香、很濃厚的椰汁味。。。 真的做得不錯!
泰式青咖哩(雞肉)

印度薄餅 $30

薄餅烘得香脆 , 單單吃它已經感覺良好!今晚我們把青咖哩汁用來配薄餅。。。食味更是一絕!正!
印度薄餅

今夜,整體食物的質素很高, 雖然「全院滿座亅,但是等候食物的時間也不長, 一會兒便有得吃, 證明餐廳overall 管理得不錯!👍👍

。。。🦉

我們對餐廳的裝修和環境,還有以下的評語:

這間店舖要比盧押道的那一間來得感覺開揚, Ok高的樓底、加上精緻的裝修和闊落的大堂, 感覺上就是一家可以令人「食得得戚 、點得招積、坐得舒適亅的餐廳。

順帶一提,這家店。。。枱和枱之間的距離,也比一般的餐廳稍為寬闊, 較能保障客人的私隱、 就算是要和朋友談「密偈亅, 來說人是非(說三道四),也不怕讓別人聽到。😝

對於今夜的泰菜晚餐, 福福郎覺得整體感覺十分良好。 菜式的價錢也不貴,屬於中價,可謂性價比十分之高, 可以再光顧 。

唯一美中不足的:就是餐廳的整體吸音設備「麻麻地亅, 像今天一樣全院滿座的日子,便會感覺到食客的聲浪有點大和吵耳!但,世事無完美,give & take 啦!

。。。🦉

+ ==============================
立即訂閱我的食評吧!福福郎想 跟你分享上班族的苦與樂丶貓頭鷹的人生觀丶美食和「金句亅啊!

Relax,and just subscribe!

2019-05-08
Celebration
Anniversary
醃無骨鳳爪沙律
泰式青咖哩(雞肉)
印度薄餅
  • 泰式青咖哩雞
  • 印度酥餅
2019-03-31 4437 views
又來銅鑼灣揾食今日放假出去剪個靚髮先,行下街等埋朋友,就到食飯時間了,期待久了的泰國菜因爲係朋友係呢頭返工,極力推界。 不過我就覺得離地鐵站有點遠,其實佢係銅鑼灣同灣仔之間。 上到黎,感覺好大呢,裝修得都唔錯,未六點已經有幾台人。 被安排了座位是長椅配長台,坐得都幾舒適及闊落。 睇睇菜單先先叫個椰青先,太口喝了,吃熱氣野必叫,嘻。 新鮮,椰肉還可以吃。 見到人地串燒,好似好吸引,我地又跟住叫,共六串,豬,牛,雞各二串,牛就麻麻地,好韌,雞最好味配埋特製沙嗲汁,正。 好香,食到花生香味。 另外叫左份,肉碎生菜包,都幾大份,不過肉碎,嫌佢未夠入味,生菜就好新鮮乾淨咁。 呢個菜,我諗係我覺得最好味嘅菜超夠入味,咸咸香香,送飯一流,嘅咸魚炒介蘭。 最後我地叫左條魚,係青擰蒸魚,哇,超吸晴,好靚呀條魚擺設得。 滿滿的青檸味,加埋蒜頭辣椒魚露,一啲酸菜,不得了不得了,酸酸香香,好開胃。 很滿足的一晚泰國菜
又來銅鑼灣揾食

因爲係朋友係呢頭返工,極力推界。
不過我就覺得離地鐵站有點遠,其實佢係銅鑼灣同灣仔之間。
上到黎,感覺好大呢,裝修得都唔錯,未六點已經有幾台人。

被安排了座位是長椅配長台,坐得都幾舒適及闊落。
睇睇菜單先

呢個菜,我諗係我覺得最好味嘅菜

超夠入味,咸咸香香,送飯一流,嘅咸魚炒介蘭。

很滿足的一晚泰國菜
2019-02-28
2019-03-14 761 views
響灣仔番工既好處係會試到好多好食既餐廳講起食泰國野個腦一定有新泰既出現!放左工既灣仔好少人逗留 所以易搵位好多W Square個間新泰我最鐘意,裝修好靚好泰國襯唔多人仲可以揀窗邊卡位坐 好闊落舒適打開menu就會見到好搶眼既椰青沙冰係用原個椰青裝住 點可以唔叫呀黎到既時候發現仲大個幅圖 真係犯哂規$55 好抵飲,飲落椰子味好濃而且仲食到少量打成粒既椰肉兩個人食既野唔多叫左款小食 焗飯 同一個甜品全部都超水準咁好味 泰國美食迷必定要試!燒豬頸肉燒得岩岩好 唔會乾哂 配埋泰式酸醬汁好正而且呢到既豬頸肉唔肥 可以食多幾塊仲有樣推介係南瓜焗飯同沙冰一樣 焗飯都係用原隻南瓜啲南瓜味焗番入啲飯到 意想唔到咁好味而且仲食到有淡淡椰漿味估計係個南瓜汁用左椰漿 令到成個焗飯更加香濃仲有就係個飯都幾足料 每淡飯都不到一大舊海鮮有蝦、青口、魷魚等等 同埋有南瓜粒粒個飯真係好大個 添左幾轉 兩個人食會太飽建議叫多幾位朋友開心share!雖然好飽 但心思思想試埋款甜品先走樣樣都想試 最後叫左坊間未見過既椰子班戟雖然叫班戟 但賣相就似煎糕而味道同口感都好似中國人既椰汁年糕 好煙un同埋呢個班戟就有好多椰子響入面
響灣仔番工既好處係會試到好多好食既餐廳
講起食泰國野個腦一定有新泰既出現!

放左工既灣仔好少人逗留 所以易搵位好多
W Square個間新泰我最鐘意,裝修好靚好泰國

襯唔多人仲可以揀窗邊卡位坐 好闊落舒適

椰子沙冰

兩個人食既野唔多
叫左款小食 焗飯 同一個甜品
全部都超水準咁好味
泰國美食迷必定要試!

燒豬頸肉

啲南瓜味焗番入啲飯到 意想唔到咁好味

而且仲食到有淡淡椰漿味

估計係個南瓜汁用左椰漿 令到成個焗飯更加香濃
仲有就係個飯都幾足料 每淡飯都不到一大舊海鮮
有蝦、青口、魷魚等等 同埋有南瓜粒粒

個飯真係好大個 添左幾轉 兩個人食會太飽
建議叫多幾位朋友開心share!

椰子班戟

有唔少泰國風裝飾同家具 真係由裡到外都充滿泰國風情

2019-03-07
椰子沙冰
椰子班戟
今日去灣仔道行街,行行吓見肚餓,於是喺OpenRice search到依間泰國餐廳,喺A出口行大約15分鐘就到,係W square商場2樓,樓下有間HMV,因為出邊掛咗個Banner所以都幾易搵。我哋6:30到,一去到已經好友泰國感覺,周圍裝修都好靚,好多泰國風情嘅公仔、畫像同Decorations🤩然後老闆娘好熱情同好有禮貌咁即刻招呼我哋入去座,香港有咁嘅服務態度真係好難得,一入去個感覺已經好舒服😝職員安排我哋坐係窗口位,樓下望落去見到人來人往,加上座位好闊落,張枱大到伏喺度都仲有位,唔會好似其他餐廳咁人迫人,未食嘢已經好抵讚!終於叫嘢食啦,餐牌菜式包羅萬有,睇到我同我朋友都三心兩意,最後叫咗四樣菜:1. 泰式青咖喱配雞肉$78 + 印度薄餅$30 👇🏻👆🏻分數:😍😍😍😍😍😍😍😍一個字:正!泰國地道風味!泰式青咖哩有牛.豬.雞肉,我點了雞肉。內加有茄子三色椒絲配菜,配上香脆印度薄餅,夠晒惹味 2. 泰式海鮮濕炒金邊河 $85 👇🏻☝🏻分數:😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍強烈推介!配菜有:青口.大蝦.魷魚 草菇. 蟹爪菇. 椰菜.芥蘭.粟米芯.紅蘿蔔絲等配菜,加上九層塔香味,十分豐富足料,超好

1. 泰式青咖喱配雞肉$78 + 印度薄餅$30 👇🏻

👆🏻分數:😍😍😍😍😍😍😍😍
一個字:正!泰國地道風味!

2. 泰式海鮮濕炒金邊河 $85 👇🏻

☝🏻分數:😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
強烈推介!配菜有:青口.大蝦.魷魚 草菇. 蟹爪菇. 椰菜.芥蘭.粟米芯.紅蘿蔔絲等配菜,加上九層塔香味,十分豐富足料,超好鑊氣,味道一流。必食!

3. 泰醬焗青口$98 👇🏻

👇🏻分數:😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
大大隻新鮮青口!上面伴有楊蔥粒.紅椒.青椒.芝士等香料!芝士軟滑 同青口味好夾,面頭嘅芝士溶係青口裏便,加埋泰式醬料超美味!我朋友將碟裡既生菜同生菜絲包住食,第2種感覺,清新!我就鐘意濃味,一啖食落去,同一碟菜兩種食法🤤

😂我朋友食法示意圖:

總結離講:餐廳裝修泰國風情,地方超大 藤椅.木器.壁畫.泰式裝修豪華不菲。
待應中英泰語招待,還以為與朋友旅遊,置身在曼谷 共晉晚餐中😂

🥰食得超開心寫意地道風味!食環境!食味道!食服務!五星級米芝連水準!讚啊🥰
2019-08-14 0 views
香芒牛沖果軟殼蟹米紙卷 hkd$88🤘🏻外層米紙卷比平時食開口感更黏靭同更重米香,質感夠簿身.芒果同牛油果加強清新感加埋軟殼蟹都唔覺油膩.💪🏻米紙卷黏得太勁有少少難夾開但都唔太影響味道串燒(豬.牛.雞) hkd$88 半打🤘🏻串燒肉唔乾身內裏仲好嫩又易咬開,肉帶少少香茅香.越式蟹肉炒粉絲 hkd$98🤘🏻粉絲炒得乾身分別彈牙,足料有菜有蟹肉同札肉💪🏻蟹肉比較淡味
香芒牛沖果軟殼蟹米紙卷 hkd$88
💪🏻米紙卷黏得太勁有少少難夾開但都唔太影響味道

串燒(豬.牛.雞) hkd$88 半打
🤘🏻串燒肉唔乾身內裏仲好嫩又易咬開,肉帶少少香茅香.

越式蟹肉炒粉絲 hkd$98
🤘🏻粉絲炒得乾身分別彈牙,足料有菜有蟹肉同札肉
💪🏻蟹肉比較淡味
2019-08-13 0 views
第一次試呢間灣仔嘅泰國嘢裝修都好靚而且好多侍應都係泰國人天氣咁熱梗係要整返杯青檸梳打水佢梳打水同埋青檸分開自己倒梳打水所以係有平時2杯的份量香芒炸軟殼蟹卷佢係用米紙包住,好有米香味入面都好多餡料軟殼蟹炸得啱啱好好鬆脆,個泰式辣醬都好開胃青咖喱牛肉配薄餅青咖喱好香又唔會太辣,配埋牛肉啱啱好薄餅點青咖喱好惹味蒜蓉炒豆苗豆苗好鮮嫩唔會有渣,而且鑊氣好夠,好味冬陰公湯冬陰公辣味可以接受唔會太辣入面好足料,好似去咗泰國飲嘅冬陰公咁火爐魚入面有魚之外仲有其他配料例如肉丸、菜、菇條魚好新鮮,好有魚味配埋個汁就好好味仲要係一直熱着,條魚唔會有腥味肉丸都好好食整體來講呢間餐廳嘅泰國嘢都好正宗好有泰國嘅風味價錢都可以接受,如果多人share會抵啲
第一次試呢間灣仔嘅泰國嘢

裝修都好靚而且好多侍應都係泰國人
青檸梳打

天氣咁熱梗係要整返杯青檸梳打水
佢梳打水同埋青檸分開
自己倒梳打水所以係有平時2杯的份量
軟殼蟹

香芒炸軟殼蟹卷
佢係用米紙包住,好有米香味
入面都好多餡料
軟殼蟹炸得啱啱好好鬆脆,個泰式辣醬都好開胃
紅咖喱牛肉

青咖喱牛肉配薄餅
青咖喱好香又唔會太辣,配埋牛肉啱啱好
薄餅點青咖喱好惹味
炒菜苗

蒜蓉炒豆苗
豆苗好鮮嫩唔會有渣,而且鑊氣好夠,好味
冬陰公

冬陰公湯
冬陰公辣味可以接受唔會太辣
入面好足料,好似去咗泰國飲嘅冬陰公咁

火爐魚
入面有魚之外仲有其他配料例如肉丸、菜、菇
條魚好新鮮,好有魚味
配埋個汁就好好味
仲要係一直熱着,條魚唔會有腥味
肉丸都好好食

整體來講呢間餐廳嘅泰國嘢都好正宗
好有泰國嘅風味
價錢都可以接受,如果多人share會抵啲
2019-08-08
冬陰公
  • 香芒軟殼蟹米紙卷
  • 印度酥餅
2019-08-07 138 views
約朋友放工食飯~朋友話想食泰國菜,於是就搵咗灣仔呢一間樓上的泰國餐廳。一去到個感覺已經好舒服,店員安排左我哋坐窗口位。我哋三個人總共叫咗五個餸。首先係蝦餅,炸得好脆!好有蝦味😍($68)之後就係我最愛的生菜包了,雖然佢係兩隻辣椒🌶️🌶️,唔食辣的我覺得辣到啱啱好!佢肉的份量好足夠,夠包兩兜生菜! ($78)朋友好想試所以第一次喺泰國餐廳食貴妃苗都唔錯喎!跟住落嚟就係主菜,pad thai好足料好大份。最後就係大家期待已久的爆炸蟹了。佢未送過嚟已經感受到好震撼喇!佢個餐牌寫時價,去到就問下幾多錢~~佢一隻大概四百幾蚊,都好大隻喎!佢係有好多香料炒蒜包圍着隻蟹,所以都幾入味😍食完晒手手腳腳之後,就可以喺炒蒜堆到入邊尋寶搵吓有冇蟹膏😆都搵到唔少㗎!好滿足的感覺!
一去到個感覺已經好舒服,店員安排左我哋坐窗口位。

我哋三個人總共叫咗五個餸。
首先係蝦餅,炸得好脆!好有蝦味😍($68)

朋友好想試所以第一次喺泰國餐廳食貴妃苗都唔錯喎!

跟住落嚟就係主菜,pad thai好足料好大份。

最後就係大家期待已久的爆炸蟹了。
佢未送過嚟已經感受到好震撼喇!
佢個餐牌寫時價,去到就問下幾多錢~~
佢一隻大概四百幾蚊,都好大隻喎!

2019-08-07 74 views
閑逸放工之後,同一位朋友book咗呢間泰國餐廳,近就唔係好近地鐵站,但係喺港島區,算係幾方便。咁呢間餐廳嘅價錢就唔算話平,但亦絕對唔算貴。算係一間中價嘅泰國餐廳啦。不過佢嘅環境絕對算係咁多間食過嘅泰國餐廳入邊最舒適。首先係裝潢方面,呢間餐廳望落去已經令人覺得好舒服同埋唔會好逼夾。而餐廳亦都安排我哋兩個坐四人嘅座位,所以感覺上坐得好舒服。咁係飲品方面,我個人認為就冇咩特別,都係主打沙冰同埋珍多冰之類嘅飲品。而係食物方面,呢間餐廳嘅菜式都好主流,例如馬拉盞炒通菜,燒牛肉,同埋冬陰公。感覺上亦都好乾淨,味道亦都唔錯。不過個炒飯就令我有啲驚喜,咁我哋就叫咗一個海鮮炒飯,兩個人share就啱啱好,個飯上面有少少肉鬆,出乎意料地配合。

感覺上亦都好乾淨,味道亦都唔錯。
2019-08-06 58 views
係苦悶既日子,相約同事們放工去食返餐好既。左揀右揀就揀左呢間係causeway bay既泰國菜。我地book左6點半,因為平日既關係,餐廳唔算多人。餐廳都幾寬敞舒適,裝修都幾有泰國風味,我地俾安排左坐係梳化位置。餐牌都有唔少既選擇,朋友一早係openrice睇定有咩推介食物,本身我次次食泰國菜都會食馬拉盞炒通菜,朋友話炒貴妃苗有更多個like wor, 咁就試下最後我地叫左爆炸蟹、生菜包、蝦餅、炒金邊粉、蒜蓉炒貴妃苗。生菜包辣辣地夠開胃份量都有唔少。蝦餅蝦味夠濃炒金邊粉份量十足,味道不俗🤤到主角壓軸出場-爆炸蟹,係用炸蒜加辣椒炒蟹,感覺好似避風塘炒蟹咁。隻蟹應該有斤幾重,好香口,仲有蟹膏tim。好滿足既一餐。地方舒適,服務員態度唔錯。

最後我地叫左爆炸蟹、生菜包、蝦餅、炒金邊粉、蒜蓉炒貴妃苗。

生菜包辣辣地夠開胃
份量都有唔少。

蝦餅蝦味夠濃

炒金邊粉份量十足,味道不俗🤤

好滿足既一餐。地方舒適,服務員態度唔錯。

2019-08-06
2019-08-03 26 views
灣仔W Square食肆林立,今次我揀左食泰國菜,大堂佈置得金碧輝煌,充滿泰式風情,餐廳頗大,不用等位已經可以入坐 (哈...可能太夜吧) 泰式蝦炒金邊粉 $98 造型好靚, 我覺得有點似一個菠蘿。用蛋網包住乾身煙韌的金邊粉,蛋網不油膩,金邊粉甜酸度適中,海蝦份量亦可以。蒜蓉炒貴妃苗 $82 ⭐推介 貴妃苗好幼嫩爽口,簡單蒜蓉炒,惹味又不會搶左貴妃苗既口感。蜜糖燒肋骨 $88 見廚師推介,就叫左客食,泰式燒物, 蜜汁惹味,肉質嫩滑但如果鍾意啖啖肉的,這個不太岩你。

泰式蝦炒金邊粉 $98

造型好靚, 我覺得有點似一個菠蘿。
用蛋網包住乾身煙韌的金邊粉,蛋網不油膩,
金邊粉甜酸度適中,海蝦份量亦可以。

蒜蓉炒貴妃苗 $82 ⭐推介

貴妃苗好幼嫩爽口,簡單蒜蓉炒,
惹味又不會搶左貴妃苗既口感。

蒜蓉炒貴妃苗

蜜糖燒肋骨 $88

廚師推介,就叫左客食,泰式燒物,
蜜汁惹味,肉質嫩滑但如果鍾意啖啖肉的,
這個不太岩你。

蜜糖燒肋骨

蒜蓉炒貴妃苗
蜜糖燒肋骨
2019-08-03 28 views
香芒牛沖果軟殼蟹米紙卷 hkd$88
💪🏻米紙卷黏得太勁有少少難夾開但都唔太影響味道

串燒(豬.牛.雞) hkd$88 半打
🤘🏻串燒肉唔乾身內裏仲好嫩又易咬開,肉帶少少香茅香.

越式蟹肉炒粉絲 hkd$98
🤘🏻粉絲炒得乾身分別彈牙,足料有菜有蟹肉同札肉
💪🏻蟹肉比較淡味
2019-07-31 50 views
自從唔再係灣仔番工之後好少再留意灣仔既餐廳尼間餐廳係朋友推薦既朋友本身好中意食泰菜成日捐窿捐罅搵正野泰菜本身我以為好味既泰菜應該集中係九龍城區連鎖既餐廳應該都唔會太有驚喜點知尼間餐廳真係令我喜出望外本身佢係樓上舖 開係商廈入面搭lift上去一開門個下已經令我眼前一亮佢既門口裝修得好有氣派 充滿泰式風情擺設 裝修 都睇得出落足心思店員仲好好咁比我地坐左一個帶帳幕既卡位木雕既座位 入面仲有一盞別緻既小燈輕紗既帳幕隨風飄飄下 唔講以為去左峇里渡假我地一坐低即刻嗌左兩個椰青椰青又大又甜 超解渴另外嗌左啲燒魷魚 豬肋骨燒得亦係恰到好處 醬料都好惹味我最推介係佢馬拉盞通菜同鐵板蠔仔煎蛋前者唔會太膩 超香 食唔停口後者蛋一啲都唔乾超juicy 蠔仔份量仲好多甜品我地嗌左個原隻椰青jellyJelly部份係用椰青水整成入面仲有啲新鮮挖出尼既椰肉清新又清甜 多多都食得曬野食掂 環境正 你話點可以唔encore 😏😏
自從唔再係灣仔番工之後
清新又清甜 多多都食得曬
野食掂 環境正 你話點可以唔encore 😏😏
TakeAway
2019-07-28 81 views
之前聽過幾個朋友介紹過呢間東南亞餐廳今口終於有機會試下,上到餐廳係大堂裝修充滿東南亞風味,室內空間寬闊。最近天氣咁熱同朋友各點一杯飲品消暑解熱,珍多冰椰奶底香又唔太甜,內裏斑蘭啫喱Q彈。龍眼冰係餐廳推介,龍眼肉大大粒清甜。東南亞菜必點既串燒沙嗲$78(半打)價錢抵食。平時最怕肉質燒到好乾好難由竹籤咬開串燒肉但呢一份串燒串燒外層微焦得黎唔會好乾又易咬開,滿意👍🏻軟殼蟹米紙卷又有芒果同牛油果,清爽得黎又健康,好適合咁熱無咩胃口既天氣,一啖一舊啱啱好。天氣太熱胃口唔太大最後就點多一款主菜胡椒大蝦,大蝦蝦頭炸得好脆口內裏仲有少少蝦膏慢慢品嚐。

龍眼冰係餐廳推介,龍眼肉大大粒清甜。

東南亞菜必點既串燒沙嗲$78(半打)價錢抵食。

Last Night Supper
一早約左好朋友放工後齊齊食好野,之後發現原來冇係灣仔區食過dinner,所以就上網search下,見到呢間幾多人讚又幾耐冇食過泰國野就揀左新泰一出lift同朋友既刻心心眼事關裝修好有泰國feel,影唔住影左幾張相我地兩個一早book左枱,餐廳安排左個好靚好浪漫既帳篷包廂比我地見到個下勁開心,真實環境比圖靚勁多,食飯既感覺即時唔同哂好似去左泰國/Bali渡假咁menu 都整到好靚,好多圖好colouful唯一唔好係太多選擇,搞到我地揀左大半個鐘先決定到食咩第一時間一定叫椰青($42),原本係地鐵站行過黎出哂汗,飲左個椰青水既刻一掃暑氣,成個人fresh番野食方面朋友係食肉獸,點左個蜜糖燒肋骨,燒得唔錯不過最出色係呢個飛天通菜,同朋友兩個爭住食好快食完一碟另外仲點左燒原隻魷魚($98)我覺得正正常常,不過個sauce 幾辣,唔係太食得辣既朋友係咁灌水呢個蠔仔蛋餅幾出色夠juicy唔會太乾,絕對有驚喜,推薦!食到幾飽都好,完美既一餐一定要有甜品做總結先得既呢個椰子jelly我比一百分!!!平時最憎死甜既甜品,但呢個完全唔會,佢帶有椰子清香之餘食落仲有種天然甜既感覺必試!!!
又幾耐冇食過泰國野就揀左新泰
一出lift同朋友既刻心心眼
事關裝修好有泰國feel,影唔住影左幾張相

見到個下勁開心,真實環境比圖靚勁多,食飯既感覺即時唔同哂
好似去左泰國/Bali渡假咁

menu 都整到好靚,好多圖好colouful

唯一唔好係太多選擇,搞到我地揀左大半個鐘先決定到食咩

野食方面朋友係食肉獸,點左個蜜糖燒肋骨,燒得唔錯