2010-06-01
旺角嗰間次次都好多人,今日行開高登,順路去深水埗間新鋪,終於有機會試吓米芝連星級餐廳係咪真係傳說咁好味新鋪大好多,不過我都特登六點半去,因為七點打後真係要排隊,裝修唔錯,清潔衛生,但服務就唔好諗會好好,D伙計周身唔得閒,食完就走啦!招牌叉燒飽..真係得!叉燒唔肥,醬汁野味可口,表皮唔似酥皮,似麥西哥包,但入口都幾好陳皮牛肉球 – 一般,陳皮味唔夠,但實的的有口感咸水角 – 掂,一炸好就上枱,即叫即制就有呢樣好,脆呀豬潤腸 – 好食,皮薄用料正,不過三條腸粉中有一條好似發育不良咁潮州粉果 – 可接獲古法糯米雞 – 唔識欣賞,因為無火腿同冬菇 (古法?),唔夠香,不過糯米柔軟易入口﹝試吓美X嗰啲你就知我講MUD﹞,OK有水準,價錢平,但米芝連星級就見仁見智,不過我肯定會再去,因為我都未試過總店,又睇吓係咪傳說中咁好味
陳皮牛肉球 – 一般,陳皮味唔夠,但實的的有口感
咸水角 – 掂,一炸好就上枱,即叫即制就有呢樣好,脆呀
潮州粉果 – 可接獲