2025-05-25
今晚黎左呢到食火鍋放題,職員好有心介紹D4餐做梗全日半價優惠,C3餐就做梗買一送一,見到D4餐有日本A4黑毛和牛同龍蝦任食,所以就揀左D4 餐,人均加埋一都係$550。先上左雞煲先,有得揀辣度,我哋揀左少辣,一上枱就聞到好香,雞件份量都幾多,味道濃郁,肉質嫩滑。嗌咗一輪刺身,分別有三文魚,甜蝦,帶子,希靈魚,鮑片,劍魚腩,特別推介三文魚同劍魚腩,好新鮮肥美。龍蝦好爽口,啖啖肉,配埋佢嘅膏一齊食,真係好正😍😍食完個雞煲就揀咗個湯底打邊爐,我哋揀咗冬瓜薏米湯。海鮮方面,我哋叫左鮑魚,蜆,帆立貝,蟶子,黃金螺,鮑魚好爽口鮮味十足;另外呢度的蜆同蟶子都好爆汁,而且唔會有沙👍👍肉類方面,分別叫左A4和牛外腿肉、A4和牛肩、澳洲M5和牛,A4和牛外腿肉牛肉味好濃,估唔到入口好軟嫩。M5和牛就比較瘦,相對冇咁油膩。黑豚肉咬入口幾有口感,豬肉味夠。除咗海鮮、刺身、肉類,另外仲有炸物串燒同埋壽司可以任食,叫左炸午餐肉,炸饅頭同燒雞翼,全部都做得幾好好,入口熱辣辣,特別係炸午餐肉真係做到外脆內軟。外面嘅自助吧枱仲有其他蔬菜類,丸類,粟米,豆腐,牛柏葉,魷魚,估唔到魚皮都有。另外飲品區都有好多選擇,有啤酒,
龍蝦
好爽口,啖啖肉,配埋佢嘅膏一齊食,真係好正😍😍
食完個雞煲就揀咗個湯底打邊爐,我哋揀咗冬瓜薏米湯。
黑豚肉咬入口幾有口感,豬肉味夠。
另外飲品區都有好多選擇,有啤酒,汽水等等好多款不同飲品,估唔到連清酒都係任飲。
甜品區都有啫喱,奶凍,雪糕,雪條等等,我食左椰子味雪條,為呢一餐作一個美好的結束。