之前喺facebook睇倒八幡屋嘅廣告,只要經whatsapp訂座,就可以有任食和牛海鮮火鍋•刺身放題買一送一優惠,即係人均二百蚊倒有得打邊爐同放題,都幾抵食,優惠一至日同紅日都用得,但就一定要7點前離座或者9點後入座,反正有年假要清,就約埋朋友黎食個中午放題。八幡屋除左哩個和牛海鮮火鍋刺身放題套餐,佢仲有唔同價位嘅放題套餐,最平$68就有交易,所以即使係平日中午,都坐滿左差唔多一半,大部份都係放左學嘅學生哥同唔洗返工嘅食客。而哩度嘅海鮮火鍋放題有幾個唔同價位,分別在於肉類款式,我地點左最貴嘅澳州和牛餐,原價$388,經whatsapp訂枱有買一送一優惠,即係每位$194。湯底有八款揀,我地哩個番茄龍蝦海鮮湯雖然要另外每位加$20,但裡面有半隻龍蝦,真係好足料,番茄酸味突出之餘亦飲倒淡淡龍蝦味。火鍋醬料可以喺自助吧拎,旁邊仲有湯,要加湯亦可以自己拎。自助吧仲有火鍋料,包括丸類、蔬菜、麵同豆品,另外亦有壽司同甜品。至於其他火鍋肉類,好似肥牛豚肉,同埋海鮮刺身燒物同炸物哩啲就可以scan QR code落單。野飲方面雖然冇韓牌飲料,但就多左啲平時少見嘅台灣牌子,就算係本地牌子都見倒有啲特別
之前喺facebook睇倒八幡屋嘅廣告,只要經whatsapp訂座,就可以有任食和牛海鮮火鍋刺身放題買一送一優惠,即係人均二百蚊倒有得打邊爐同放題,都幾抵食,優惠一至日同紅日都用得,但就一定要7點前離座或者9點後入座,反正有年假要清,就約埋朋友黎食個中午放題

火鍋醬料可以喺自助吧拎,旁邊仲有湯,要加湯亦可以自己拎。
自助吧仲有火鍋料,包括丸類、蔬菜、麵同豆品,另外亦有壽司甜品。至於其他火鍋肉類,好似肥牛豚肉,同埋海鮮刺身燒物同炸物哩啲就可以scan QR code落單。
野飲方面雖然冇韓牌飲料,但就多左啲平時少見嘅台灣牌子,就算係本地牌子都見倒有啲特別野飲,好似橙味可樂同薑汁雙檸,都算有heart。
放題雪糕當然亦唔少得,雖然冇貴價牌子,但就有韓牌雪條同香港牌子雪糕Co Co Berry,口味仲幾特別,好似有沖繩海鹽、港式奶茶、牛奶糖同菠蘿椰子。

趁湯底未滾,我地首先去拎野飲,揀左啲平時少見嘅款式。

哩隻薑汁雙檸其實冇乜薑味,低糖版有啲似冇咁甜嘅檸水咁。
刺身正常放題質素,有光澤得黎雪味亦唔重,其實我最鍾意赤蝦,比普通甜蝦大幾倍,蝦肉亦比較爽口。

壽司係放喺自助吧,雖然所有食客要戴口罩先可以去自助吧拎野食,但都建議盡快拎左壽司先。壽司款式唔太多,但飯扼得都夠實,唔會一夾就散,細細舊過下口癮又唔會影響肚量。

海鮮一坐低侍應會先送黎一round,唔夠喉可以再點。

和牛同樣係一坐低侍應會先黎一份,之後可以再scan QR code落單。和牛雖然切得比較薄,但食落都幾滑。
另外仲叫左美國肥牛、黑豚片同豬腩肉片,因為切得薄,所以淥幾秒就食得。

唔同嘅丸每樣都拎左啲,雖然唔係手打,不過有啲款式都幾特別,好似有麻辣豬肉丸同黑松露丸咁,都真係食倒麻辣同黑松露味。

蝦滑比想像中彈牙,不過留意數量1係大約乒乓波咁大嘅一人份量,如果鍾意食嘅可以叫多少少。
蔬菜喺自助吧拎,食幾多夾幾多。
梅酒係Scan QR code點嘅,甜甜地幾易入口,唔差得過出面居酒屋幾多。

清酒點左數量1原來有一小枝,建議可以點一枝share,唔夠再叫。平時唔太好清酒嘅我就覺得唔算易入口,冇梅酒咁好飲。

章魚丸送到黎仲係熱辣辣,加埋個章魚丸醬甜甜地都幾好食。
燒物每款要左啲試下,特別鍾意個鹽燒虎蝦同汁燒雞肉串,前者唔會太細隻蝦肉亦結實,後者唔會太乾太鞋,甜甜地味道唔錯。
幾飽都要食埋雪糕雪條,Co Co Berry嘅雪糕出名口味特別之餘味道亦做得似,哩三款口味各有特式,其中我最鍾意海鹽味,唔會太咸味道幾清新。

雪條有三款,哩樣朱古力冷條入面有爆炸糖,都幾特別。
總結,野食係正常放題質素,雖然唔係咩貴價食材,但睇得出款式有用心思揀過,丸類野飲同甜品都有好多少見款式。經whatsapp訂枱確係抵食,埋單每人二百幾已經有海鮮火鍋刺身放題任飲任食,不過留意返加一係以原價計算。
$255 (Lunch)
  • 番茄龍蝦海鮮湯
今晚小妹同朋友去左食日!式!邊!爐!放!題!😆😋 E間餐廳之前都食過而且覺得唔錯幾高CP值, 所以今次嚟翻兜🤭 而家仲做緊180分鐘M5和牛海鮮刺身放題任飲任食🙈, 岩哂小妹!! 我地一坐底就即刻啟動餓👻mode, 喪叫野食😆只需要用電話掃QR Code就可以即時落單! 電子餐牌入面除左有多款食物例如火鍋配料包括肉類🥩同海鮮🦐🦑🐚, 十幾款新鮮刺身🐟, 炸物🍤, 串燒🍢🍡, 仲有清酒梅酒🍶全部都係任飲任食! 想食得再盡興d亦設有收費項目😉, 值得一讚嘅係仲可以電子order加湯服務, 咁就唔洗驚舉極對手🙋🏻‍♂️🙋🏻‍♀️都無人show你🤣🤣!出面仲有十幾款丸類腸類, 蔬菜菇類🥬🍄嘅火鍋配料, 仲有飯🍚同碗仔翅, 手握壽司🍣, 沙律🥗等……當然唔少得甜品🍰🧁同雪糕🍦!飲品櫃亦有多款汽水同比較新嘅焦糖咖啡可樂, 朱古力咖啡可樂同橙味可樂🙈!我地揀左蕃茄龍蝦湯底🍅🦞🍲, 味道鮮甜濃郁, 龍蝦🦞仲大大隻肉質夠哂厚實😊! 刺身拼盤款色多而且幾多塊, 海鮮拼盤種類同樣多, 除左鮑魚同扇貝之外其他都可以無限追加! 鮮蝦🦐肉質彈牙, 鮑魚幾爽口, 大蜆鮮甜無沙! M5和牛紋理鮮明, 肉質幼嫩牛味濃! 牛
我地揀左蕃茄龍蝦湯底🍅🦞🍲, 味道鮮甜濃郁, 龍蝦🦞仲大大隻肉質夠哂厚實😊! 刺身拼盤款色多而且幾多塊, 海鮮拼盤種類同樣多, 除左鮑魚同扇貝之外其他都可以無限追加! 鮮蝦🦐肉質彈牙, 鮑魚幾爽口, 大蜆鮮甜無沙! M5和牛紋理鮮明, 肉質幼嫩牛味濃! 牛肩胛肉亦係另一推介💁🏻‍♀️, 肉質結實有嚼勁! 熟食方面, 炸物🍤同串燒🍢都係即叫即燒即炸, 熱辣辣幾好味! 甜品方面有啫喱蛋糕布朗尼等等, 食到小妹非常滿足☺️!
總括而言, 餐廳環境幾大坐得幾舒服, 食物種類繁多, 上菜速度幾快, 亦無漏單情況出現, 價錢合理, CP值幾高, 極度推介!😋👍🏻

2020-10-12
Dinner
  • 蕃茄龍蝦湯底
  • 和牛
  • 串燒
  • 刺身拼盤
2020-10-01 1830 views
同朋友黎左八幡屋打邊爐,book左枱賀佢生日,點了$368的和牛餐,貪佢有買一送一優惠,仲係食180分鐘,唔使怕唔夠時間啦。自助蔬菜區,有各種菇菇,蟲草花,蓮藕片等,refill得好密。壽司區,雖然款唔多,但味道唔差。另外仲可以落單叫串燒,炸物等其他日式野食。凍櫃有各式丸丸腸腸等,另一邊係甜品櫃,雪糕雪條任揀任食。飲品櫃很多選擇,除了汽水,仲有啤酒,無糖茶,同咖啡可樂等。呵呵,開波打邊爐囉~點了喜愛的壽喜燒湯底,就是喜歡這種甜甜的湯底配上嫩嫩的肉。和牛餐的肉,肉很嫩很滑,入口甘香,而且切得很薄,一放落湯底就熟了,即刻食得。和牛餐送的海鮮盤,有鮑魚,扇貝等,十分鮮甜。仲有刺身呀,好肥美的三文魚,刺身也是任食㗎。一開波梗係咩都擺哂落個鍋度先,好肚餓嘛,肉好正呀,好好味,encore左好多round。無糖飲品有罐裝茶,如果唔想飲凍野,現場有熱水同茶包。最後梗係食埋甜品,除左雪糕雪條,仲有日式糕點,細細件啱啱好,正。三個鐘的放題好正,傾下偈慢慢食,完全唔使心急呀~
凍櫃有各式丸丸腸腸等,另一邊係甜品櫃,雪糕雪條任揀任食。
飲品櫃很多選擇,除了汽水,仲有啤酒,無糖茶,同咖啡可樂等。
呵呵,開波打邊爐囉~
點了喜愛的壽喜燒湯底,就是喜歡這種甜甜的湯底配上嫩嫩的肉。
和牛餐送的海鮮盤,有鮑魚,扇貝等,十分鮮甜。
仲有刺身呀,好肥美的三文魚,刺身也是任食㗎。
無糖飲品有罐裝茶,如果唔想飲凍野,現場有熱水同茶包。

三個鐘的放題好正,傾下偈慢慢食,完全唔使心急呀~
2020-09-29
2020-09-21 1605 views
M5和牛/海鮮/火鍋/刺身放題🤰🏻任食3小時、適合大胃王的八幡屋涮涮鍋🤤去到餐廳店員會先讓我們點選火鍋湯底,選擇也不少的:昆布清湯、冬瓜薏米湯、泡菜湯、沙嗲湯底等。我們點算了骨膠原豬骨湯。另外店員亦提醒客人拿取食物時必須戴上口罩,務求各位食得安心👍🏻先來的是刺身,比預期中精美而且新鮮美味!比如三文魚都是厚切的、帶子是鮮甜的🤤海鮮有帶子、青口、蝦、蜆和螺,最驚喜的是有鮑魚,選料新鮮,所以投進火鍋後不用蘸醬油也好吃🤗薄切的M5和牛,牛味濃郁。比起後來我用QR code點餐時揀選的牛肩胛,M5和牛較為細滑。除了肉類、海鮮、刺身外,QR code點餐還可以選擇揚物和燒物。粟米芯、番薯、茄子、金菇天婦羅的脆漿都很薄且鬆脆。炸饅頭配煉奶同樣炸得香脆😋至於燒物,推薦大家試試燒日本番薯仔、汁燒金菇牛肉卷和麻吉燒。焦糖燒菠蘿對本人而言則太甜了,如果是純燒菠蘿就好了🙈另外,當然不得不提自選食物區。麵類如生麵、烏冬、公仔麵,蔬菜如生菜、粟米、蟲草花,丸類如麻辣小籠包、墨魚丸、魚蛋,甜品如馬卡龍、布朗尼、月餅,還有手握壽司、雪糕和飲品等一應俱全😍相信大家都好想知道價錢了,建議大家留意八幡屋涮涮鍋的Facebo

相信大家都好想知道價錢了,建議大家留意八幡屋涮涮鍋的Facebook,早一日訂座逢星期一至四$368二人同行一人免費(另收加一)就可以享受到這個澳洲M5和牛海鮮火鍋刺身放題🤣
2020-09-15
Dinner
2020-09-13 1504 views
年輕時總是喜歡品嘗自助餐及放題,選擇多種類廣,滿足不同口味的朋友。年紀大了,反而較少光顧放題式類別,平日單點菜品,吃幾口已撐飽。幫朋友慶祝生日,皆因朋友是吃肉獸,找了一家任吃任點肉類的放題,盡興而歸。店內有幾款放題供客人選擇,點選豪華版「刺身。海鮮火鍋之盛宴」,任點刺身、海鮮、肉類及丸類,必能飽腹。海鮮拼盤拼盤包括鮑魚、元貝、大蝦等,還可任添蟶子、象拔蚌、生蠔、手打墨魚等,食材雖然比不上海鮮店或酒家單點的質素,但平價任食來說算是不錯。刺身拼盤任食當然不能缺少刺身,相信這年代的朋友大部分也嗜日菜,對魚生的熱愛也滿強烈。魚生達到普通星級自助餐質素,厚切而肉質富彈性。丸類凍櫃單單凍櫃丸類達廿多款,最普遍港人愛吃的龍蝦丸、海膽包、蟹籽包也甚齊全,凍櫃乾淨利索,食材存放良好。甜品區區內除了奶凍、布甸及啫喱等,還有一些壽司軍艦,九月還有季節食品月餅等。飲料櫃茶類、汽水及啤酒等應有盡有,還有梅酒及清酒可點選,滿足不同口味的朋友。總括來說,人頭兩三百可以坐足一晚上,跟朋友暢談暢食暢飲,是個不錯選擇,不過緊記要掂量肚子,別浪費地球資源呢。

年輕時總是喜歡品嘗自助餐放題,選擇多種類廣,滿足不同口味的朋友。年紀大了,反而較少光顧放題式類別,平日單點菜品,吃幾口已撐飽。

海鮮拼盤

刺身拼盤

丸類凍櫃

甜品

飲料櫃

• 天婦羅
3 day(s) ago 0 views
朋友又有好介紹呀!話這間「八幡屋」而家經WhatsApp 訂枱有買一送一優惠,係19:00前離座或21:00後入座。任飲任食3小時任食和牛火鍋放題任食海蝦、帆立貝、廣島蠔等9款海鮮任食新鮮帶子、赤海蝦、劍魚腩等12款刺身太正啦!即刻約時間去食先。海鮮盆~飽魚、海蝦、帶子、青口和大蜆等。鮑魚大隻好鮮甜,大蝦夠爽口,每款海鮮都很新鮮,所以淥兩三分鐘就可以食,又可以任食真的回本之選。剌身拼盆~三文魚、赤海蝦、帶子、爃螺等。赤海蝦非常新鮮,很大隻味道超鮮,帶子很厚身鮮甜,三文魚很肥美。M5澳洲和牛、牛肩胛、美國黑豚肉非常鮮嫩,油脂分布平均入口即溶又有牛味。骨膠原豬骨湯底,奶白色湯底味香濃配海鮮肉類一樣好夾。再叫多轉海鮮,海蝦夠大隻帶子、蜆好鮮甜。丸類餃類自助形式,鍾意食邊款任君選擇。另外點了蝦天婦羅,熱辣辣非常鬆脆。八爪魚小丸子,同樣出色。

任飲任食3小時
任食和牛火鍋放題
任食海蝦、帆立貝、廣島蠔等9款海鮮
任食新鮮帶子、赤海蝦、劍魚腩等12款刺身

太正啦!即刻約時間去食先。

海鮮盆~飽魚、海蝦、帶子、青口和大蜆等。

剌身拼盆~三文魚、赤海蝦、帶子、爃螺等。

骨膠原豬骨湯底,奶白色湯底味香濃配海鮮肉類一樣好夾。
再叫多轉海鮮,海蝦夠大隻帶子、蜆好鮮甜。
丸類餃類自助形式,鍾意食邊款任君選擇。
另外點了蝦天婦羅,熱辣辣非常鬆脆。
八爪魚小丸子,同樣出色。

• 炸物
  • 丸類
  • 和牛
  • 特選美國牛肉
  • 刺身拼盤
Blue Monday 收工去旺角食好野😍 旺角最多就係放題 可以任飲任食用食物去減壓😆😆 收工前就上網搵食邊間放題好🤤 比我搵到八幡屋經Whatapps訂位有和牛買1送1 優惠 咁抵當然即刻book位啦🤣 收工就立即落旺角 去到係門口先選擇好湯底 鴛鴦鍋+$20 我同朋友揀左沙嗲湯同冬瓜薏米湯 揀好量埋體溫就可以入去啦😍 侍應先為我地落左1碟和牛同一盤海鮮仲有刺身 太貼心啦🙌🏻🙌🏻 如果再落第二轉就用QR code 落單👍🏻好方便👍🏻另外其他丸類同蔬菜就自己拎☺️襯水未滾 就出拎d野食同飲品先😆 飲品好多選擇 仲有啤酒任飲 喜歡飲酒既朋友一定飲返夠本😂 紙包、罐裝、樽裝樣樣都有滿足到全部人👍🏻 野食方面除左QR code 落單都仲有勁多選擇! 各式各樣既丸類、麵類都有! 放晒係雪櫃入面 方便拎又衛生 鐘意食幾多就拎幾多🤤 另一個區就有蔬菜類🥬 同菇類🍄先食左第一轉刺身 好新鮮三文魚非常肥美🤤 雖然甜蝦比紅蝦細隻 但甜蝦好鮮甜好好味! 鮑片同螺片好爽口彈牙😋 海鮮有海蝦、青口、扇貝、象拔蚌仔、魷魚、螺、生蠔🦪都係任食任叫又新鮮 叫幾多真係黎幾多絕對無揸攤🤣👍🏻 我地都忍唔住叫多左幾轉☺️

當然仲有主角澳洲M5和牛🐂 油脂分布平均唔會太肥 因為太肥好快食到好膩 又食唔得多🤣🤣

除左以上呢d當然仲有炸物、燒物同天婦羅🍤 炸物我地叫左薯角同香芋波波 薯角新鮮炸出黎 香芋波波就外脆內軟 好香又好多芋泥😍 燒物我地就叫左番薯BB、金菇肥牛卷、燒菠蘿🍍 最出色最驚喜係燒菠蘿 外面有d蕉糖 脆脆地入面就勁多汁🤤 一咬就b晒出黎 勁juice 最後自己一個食左8件🤭 仲有食左2件蝦天婦羅同一杯雪糕作結尾 呢餐真係非常滿足😋 為呢個星期作一個好既開始🤪
2020-11-23
2020-11-24 0 views
疫情緩和翻啲,天氣又開始涼啦,即刻想去打邊爐🤤係Facebook到見到呢間八幡屋有二人同行一人免費優惠,咁耐無食好西就梗係要即刻去試下!首先講講環境啦,衛生有做到足,野食放係櫃閂好門。另外就係佢既裝飾都唔馬虎,好有日式既感覺😆今次食既套餐係M5和牛+海鮮火鍋,仲有埋刺身放題!好少見d又有熟食又有刺身,非常之期待啊!我地就叫左麻辣+豬骨湯底~坐低就掃QR code落單,第一樣不得不試既當然係刺身同壽司先。本身以為日式火鍋店既刺身質素會一般,點知呢個有驚喜,三文魚好新鮮,赤蝦大隻而且肉質都好有口感🤤睇下岀面自助bar區有壽司,熟食,沙律同甜品,比較少見既有咖喱牛腩!搞到我忍唔住自製左個咖喱牛腩飯食😂仲有碗仔翅添,同埋甜品都好乾淨,放係個盒入面。然後品嘗一下M5和牛同牛肩胛啦~睇樣都覺得好新鮮,牛味好濃味同好嫩滑,質素頗高!海鮮種類都唔少,海蝦,廣島蠔,帆立貝等等。海鮮唔會雪到成舊冰咁,擺盤又好認真😍最後火鍋配料都係可以無限追加架啦,最普通丸類都好多種,芝士腸等等,另外特別d有雞子、三星葱爆丸,其他地方好少有!雖然打邊爐都可以好飽,但既然有三個鐘慢慢食,就叫d熟食食下啦~呢到就有串燒、炸物等

坐低就掃QR code落單,第一樣不得不試既當然係刺身壽司先。本身以為日式火鍋店既刺身質素會一般,點知呢個有驚喜,三文魚好新鮮,赤蝦大隻而且肉質都好有口感🤤

雖然打邊爐都可以好飽,但既然有三個鐘慢慢食,就叫d熟食食下啦~呢到就有串燒、炸物等等。必食雞翼同炸芋圓啊,熱辣辣好好食😍

三小時超耐任飲任食時間,食到飽哂又唔會好趕,都唔會有甩漏單既情況,好滿足啊!仲要全日都可以享有二人同行一人免費既優惠,讚好facebook就可以啦🤗
2020-11-22 12 views
雖然疫情仲未有好轉,但朋友係要見既,約左朋友去左呢間餐廳食放題。而家做緊一個勁抵既優惠,「3小時和牛刺身火鍋海鮮之盛宴」可以買一送一🤤只需$368🤤(另加一服務費)當然要做返小小野喇,就係like 佢地facebook專頁,非常簡單~講返間餐廳先,餐廳好大間,有足夠位置做足安全距離,所以大家可以放心😎揀左個鴛鴦鍋,壽喜燒同骨膠原豬骨湯除左用佢地個QR code order 食物之外,但可以出去拎蔬菜、大量丸丸、壽司、熱食、飲品同甜品添😋😋呢個餐最抵既係可以無限order 海鮮,我叫左好多round 蟶子、生蠔另外呢個餐有一set 既額外海鮮,包括:鮑魚、海蝦、元貝、蜆...... 所以真係好抵食🤤🤤食到咁上下,order 左個燒菠蘿,勁出色!燒菠蘿上面有一層薄薄脆脆既焦糖,好好食呀!

揀左個鴛鴦鍋,壽喜燒同骨膠原豬骨湯

2020-11-19
  • 海鮮
  • 刺身
  • 甜品
  • 燒菠蘿
2020-11-19 42 views
朋友邀請我去旺角試下和牛放題,今次八幡屋涮涮鍋提出買一送一優惠原價368全日指定時段買一送一.裡面包括海鮮,刺身任食,絕對超值蔬菜 甜品 小食 仲有熱食 都係自助區湯底今次選擇昆布鍋(湯底夠清才可以凸顯出牛的美味)和牛 係我鍾意的,牛味濃郁不肥膩 食多幾碟唔係問題.第一輪刺身拼盤廚師會幫你安排,之後有其他鍾意的可以自行二維碼掃描減少接觸.二維碼落單可以點燒物、炸物.推薦芋頭麻糬,焦糖菠蘿 係自助台上見到新鮮蜆都可以任食,宜家季節d海鮮真係好肥美總體覺得抵食,刺身質素唔算太優秀,其他材料善可. 和牛夠靚就已經夠皮.友情提醒,疫情期間希望刺身廚師帶返個手套會好d,畢竟宜家非常時期

裡面包括海鮮,刺身任食,絕對超值

蔬菜 甜品 小食 仲有熱食 都係自助區

二維碼落單可以點燒物、炸物.
推薦芋頭麻糬,焦糖菠蘿

係自助台上見到新鮮蜆都可以任食,宜家季節d海鮮真係好肥美