2020-03-22 1198 views
九龍城一向出名食泰國菜,但未必間間都好食,呢一間我已經食過好多次,味道正宗之餘價錢非常合理,值得推介。泰式炸蝦餅$68/pieces外層炸的非常香脆可口,裡面的蝦肉彈牙得黎很juicy,大大舊好正。泰式辣椒膏炒大蝦$198我好鍾意呢度嘅咖喱,辣中帶甜惹味又開胃,大蝦夠大隻啖啖肉。強烈建議配搭蒜蓉包一齊食,超正!好多地方叫咖喱大蝦起碼2百幾,所以呢間算真係好抵食。蒜蓉炒椰菜苗$65因為已經叫左好多濃味既菜式,所以就揀清清地既蒜蓉炒椰菜苗。椰菜苗新鮮爽口,色澤好靚,就算係炒都唔會好油。海南雞飯$45油飯有油香味,但係唔會太油膩,粒粒分明。雖然個海南雞唔係無骨,但勝在雞有雞味,而且份量都幾足。

泰式炸蝦餅$68/pieces

泰式辣椒膏炒大蝦$198