本身紅磡及土瓜灣區無地鐵已係一個死穴, 鋪址仲係深入私家街的原後巷中, 極度惡搵, 隻紅磡區路癡的老婆帶路狗去過一次咁大把, 佢只係up到果度樓上有住宅又有橫街, 好彩, 好唔容易在當晚真係搵到...但始終果度係普通的一個紅磡區, 有工有商有住, 一個唔舊又唔新的地方, 如係用白鴿眼去睇呢次行程, 我諗必定失望而回, 好在, 抱住一個無期望的心情去, 所得的比所失的多..由庇利街走入去, 崇潔街的門口就好易認, 一睇已知係一條私家街, 對呢條私家街的印象幾好, 條街還算企理, 覺得香港有呢種食街真係好難得, 條街好有台北d內街feel, 而且有特色食店林立, 再走入加太賀街就比果一種日本化所感染, 如有相機必定留影一幅, 就算下次唔去呢間, 都可去一去崇潔街呢度搵其他野食.至於佢分開abcde店, 上次去就係a店, 店內裝修都可以叫少少懷舊來形容, 但個人覺得日式食店就應該有幾種feel, 有少少舊的木台, 木凳, 破舊餐牌, 甚至木牆間隔, 燈光等等...d明星簽名海報就無理會勒...另外至鐘意佢安排您地兩個人可以用四人台, 但跟本台台都係咁, 變成感覺上唔會迫迫夾, 有空間感, 食
至於佢分開abcde店, 上次去就係a店, 店內裝修都可以叫少少懷舊來形容, 但個人覺得日式食店就應該有幾種feel, 有少少舊的木台, 木凳, 破舊餐牌, 甚至木牆間隔, 燈光等等...d明星簽名海報就無理會勒...另外至鐘意佢安排您地兩個人可以用四人台, 但跟本台台都係咁, 變成感覺上唔會迫迫夾, 有空間感, 食得都開心d...至憎就係一d餐廳為求做多d生意, 要d食客迫埋一齊狂搭台咁食, 食得耐就想人走...果次就無呢樣野.
態度招呼方面都ok, 可以係不過不失來形容, 佢地會做佢地應做的事, 叫佢斟茶佢樂意斟, 佢亦會主動執碟...當晚食花之戀同2人春天餐, 168果隻, 份量認真十足, 算係有交代, 講真食物質素及特色同出面d咪又係差不多, 不過勝在抵食夾大件, 食物種類又多...乾淨程度由第一步走入去條街到埋位, 都算ok...話時話好過之前去附近果個菜欄美食坊, 竟然有老鼠在通道出沒, 離晒譜, 都未投訴呢樣..
我至憎就係等, 禮拜二晚8點半去加太賀到都要等, 有少少想走, 但唔閒日去唔通趁人迫禮拜去? 原來知係可訂位, 下次就唔walk in啦...reception阿姐可能認到一d熟客, 見佢都同人有傾有講下, 食客之中有衣著光鮮者, 亦有casual一族, 亦不乏多國藉遊客...此程搵得咁辛苦總算食得ok...